Масштаби цієї міжнародної фінансової афери вражають!

Найбільш підлий вид шахрайства - грабувати найбільш малозабезпечених!

 

«Підприємливі люди» вирішили підзаробити грошей на наївності і злиднях ромського населення.

Нагадаємо, серед закарпатських ромів поповзли чутки, що ті з них, батьки яких народилися до 1936 року, можуть отримати чималу компенсацію (20 тис. Євро) від уряду Німеччини. Потрібно тільки відкрити валютний рахунок, зібрати потрібний пакет документів, прикласти до них 500 гривень і віддати все це одному з лідерів ромських національно-культурних товариств. Той, мовляв, відвезе документи в Румунію, тамтешньому ромському королю, і все - залишиться тільки чекати надходження іноземних деньжища на свою банківську картку ...

Розсудливі люди, звичайно ж, легко здогадалися, що це афера. Однак, на жаль, не всі такі. І ось сьогодні нам вдалося отримати додаткову інформацію про цю справу. Надав її керівник однієї з ромських організацій, який, втім, просив себе не називати, посилаючись на специфіку відносин у середовищі цієї народності.

Виявляється, масштаби даної афери охоплюють аж ніяк не лише Закарпаття, і навіть не тільки України - подібні комплекти документів (і суми в національних грошових знаках!) масово виготовляють роми Молдавії, Росії та Білорусі.

- У нас вже зібрали близько 3000 подібних заяв! - запевнив наш ромський співрозмовник.

І розповів, що більш розсудливі роми почали наводити довідки, користуючись старими контактами з різними благодійними фондами за рубежомом. Цілком очікувано, що там сильно здивувалися. Так представники німецьких структур, що раніше займалися виплатами репарацій постраждали від нацизму, запевнили, що ніяких таких програм не планувалося не лише по лінії їх фонду, а й взагалі в Німеччині. Навіть за старими програмами виплати не завершені повністю, а вже виділяти нові гроші на тлі свіжих проблем і труднощів - точно ніхто не стане. А значить - створюваний ажіотаж є чистої води аферою.

Заради чого? Тут гадати не доводиться. Більше трьох тисяч заяв з прикладається до них сумою в 500 гривень «за послуги» - це вже більше півтора мільйонів національних гривень! Скільки сумарно заробили "барони" в чотирьох перерахованих вище країнах - важко навіть собі уявити.

Найбільш підлий і низький вид шахрайства - грабувати найбільш малозабезпечених. Ймовірно, правоохоронцям всіх чотирьох країн самий час вжити активних заходів і розібратися в ситуації.

Костянтин Черкай, Korzonews.info

 

08 вересня 2015р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів