Шкільних громил правоохоронці поки що так і не знайшли! (ФОТО)

Хоча запевняють: вандалів шукають і обов’язково знайдуть.

 

...Вранці перед святом «Першого дзвоника» прибиральниця школи села Баранинці (Ужгородський район) прийшла швидше за всіх, аби підготувати усе до свята. І мало не зомліла: двоє вхідних дверей виламані, усі класи, коридори та туалети облиті невідомою речовиною, схожою на мазут. Залили навіть портрет Шевченка, вишиті рушники та меморіальну дошку на честь випускника, який понад 20 років тому загинув в Афганістані. Жінка кинулася дзвонити до директора.

- Це був суцільний жах! – згадує події того дня директор Баранинської початкової школи Людмила Процік. – Кілька місяців перед тим зробили ремонт, не думали, що так на свято буде…. Усі приміщення залиті якоюсь жирною речовиною, як мазут, комп’ютер перекинули, теж облили, та що там говорити – навіть документи, трудові книжки з моєї шафи забрали! Просто диверсія якась!

Сільська школа маленька, тут є тільки початкові класи і навчається 22 дітей. Немає ні окремого кабінету директора, ні вчительської. Людмила Леонідівна тримає всі свої речі в тому ж класі, де і проводить уроки.

- Я відразу подзвонила у районний відділ освіти, вони викликали міліцію, - продовжує директор. – Зняли відбитки пальців, кажуть, що знайдуть, а як там воно вже буде, хто його знає.

Свято «Першого дзвоника» у школі все таки провели. Але, ні дітей, ні батьків у приміщення не пускали, аби не псувати святкового настрою. А уже наступного дня приступили до ремонту. Матеріалами допомогло районний відділ освіти, робочою силою були самі вчителі, їхні чоловіки та батьки учнів.

- За три дні впоралися, все побілили, пофарбували, - каже Людмила Леонідівна. – А діти ці дні навчалися у школі в сусідньому селі: райвно виділив автобус, аби їх возити.

А в міліції запевняють, що вандалів шукають і обов’язково знайдуть. Хоча поки – безрезультатно.

- За даним фактом відкрите кримінальне провадження за статтею 299 Кримінального кодексу – «хуліганство», - говорить заступник начальника по зв’язках з громадськістю Ужгородського районного відділу міліції Ганна Дан. – Проводимо досудове розслідування, збираємо покази і перевіряємо усю інформацію.

Мирослава ЯРЕМКІВ

 

11 вересня 2015р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів