Українець-контрабандист може сісти на 5 років у Словаччині!

У його вантажівці на кордоні митарі сусідньої держави знайшли сховані 153 860 пачок сигарет з українськими акцизними марками.

 

Сьогодні, 11 вересня, у пункті перетину митного кордону «Ужгород-Вішнє Нємецьке» у словацьких митників викликала підозру вантажівка на українських номерах, яка, згідно з наявною у водія документацією, прямувала в Італію через Словаччину.

Спочатку про контрабанду «здогадалася» собака, яка спеціально навчена шукати тютюнові вироби. Згодом скануючий пристрій дав «позитивні результати». Детальний огляд автомобіля підтвердив виниклі підозри. Були виявлені кілька спеціально вбудованих схованок: під ліжком, за подвійною стінкою між багажним відділенням і сидінням автомобіля, за бічною стінкою багажного відсіку автомобіля.

Загалом було виявлено 153 860 пачок сигарет з українськими акцизними марками, упакованих в блоки по 20 штук. За попередніми даними вартість контрабанди становить 20 915,11 євро.

У вчиненні кримінального злочину підозрюється громадянин України – водій транспортного засобу. За подібний злочин він може бути позбавлений волі на строк до п'яти років і висилку з території Словацької Республіки. Правоохоронні органи також виступили з пропозицію конфіскувати автомобіль, який був використаний для скоєння злочину. Про інцидент повідомила прес-секретар митниці Міхаловце Клара Балогова.

 

11 вересня 2015р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів