Хабарник з «економічними» погонами відбувся штрафом у 25,5 тис. гривень!

Сам корупціонер із управління боротьби з економічними злочинами "столичного" міськвідділу стверджує, що це був не хабар, а "вдячність"!

 

Ужгородський міський суд засудив оперуповноваженого УБЕЗ міського відділу міліції, який вимагав і отримав хабар у 900 гривень від місцевого жителя, до невеликого штрафу. Про це 368.media повідомило джерело в обласній прокуратурі.

Корупціонера звинувачували за ч.3 ст. 368 КК України «Одержання хабара» і, по суті, він повинен був потрапити до в'язниці. Згідно з даними слідства, влітку 2014 оперуповноважений отримав для розслідування ряд заяв від місцевих жителів, в яких вони скаржилися, що «шахрай» не віддає їм великі суми грошей - від 100 до 25 тис. Доларів.

Замість виконання своїх обов'язків майор міліції відправився до підозрюваного і запропонував йому закрити справу за хабар у тисячу доларів. Корупціонера затримали в той момент, коли він отримував другу частину «траншу». Сам обвинувачений в суді провину визнав лише частково. Нібито в кафе «шахрай» сам вирішив його віддячити за перевірку і нічого більше.

Відповідно до цього суд перекваліфікував справу за ч.1 ст. 368 КК України, що дало можливість призначити винному штраф у 25,5 тис. гривень і відпустити його на свободу.

 

19 вересня 2015р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів