Семеро закарпатців перевозили нелегалів на «НЛО» до ЄС!

Під час аварійної посадки літака в ніч на п'ятницю один з них (34-річний житель Мукачева Віталій Ц.) отримав смертельні травми і незабаром помер.

 

У розслідуванні фактів затримання двох літальних апаратів, що доставляли із Закарпаття за кордон цигарки та нелегалів (мова про дельтаплані, який виявили в с.Домбокі Мукачівського району 19 вересня, і літаку, що здійснив аварійну посадку 18 вересня в Словаччині в 60 км від кордону з Україною) з'явилися нові подробиці.

- Злочинні групи, переправляють контрабанду (як правило, сигарети) і нелегалів на літальних апаратах різного виду, різко активізувалися в області останні кілька місяців, - зазначає голова ОДА Геннадій Москаль. - Я особисто просив главу Держприкордонслужби Віктора Назаренко надіслати сюди спецпідрозділ для боротьби з повітряними порушниками. І спецпідрозділ дійсно приїжджав, але польоти відразу припинялися - очевидно, ішов витік інформації.

Однак скільки б ниточці не витися, кінець буде. У ніч на суботу дельтаплан, який повертався зі Словаччини вдалося обчислити, а потім затримати і пілота, інформує ЗакКор. Це, до речі, не закарпатець, а житель Полтавської області, зараз він дає свідчення нашим силовикам. По літаку, який здійснив аварійну посадку біля с.Нижній Хрушов в Словаччині, то фатальну роль зіграла низька кваліфікація пілота. Особи контрабандистів, які перевозили літаком нелегалів і сигарети, встановлені. Це сім жителів Мукачева та Мукачівського району. Під час аварійної посадки літака в ніч на п'ятницю один з них (34-річний житель Мукачева Віталій Ц.) отримав смертельні травми і незабаром помер.

Я звернувся до В.Назаренко з проханням відзначити прикордонників, вирахували дельтаплан і встановили особи нелегальних "літунів". Боротьба з контрабандою сигарет і переправленням нелегалів буде продовжуватися.

 

20 вересня 2015р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів