Закарпаття: У губернатора проблеми з міліцією чи у міліції проблеми з губернатором?

У середу перед початком прес-конференції голови Закарпатської ОДА Віктора Балоги у прес-центрі ОДА з’явився керівник Центру громадських зв’язків обласної міліції й запросив усіх журналістів по закінченні прес-конференції губернатора на прес-конференцію начальника міліції, про яку раніше нічого не повідомлялося.

 

Головною темою зустрічі В. Балоги з журналістами стала критика спеціальних фондів, які вже давно діють при деяких силових структурах області, зокрема ?Фонду ветеранів спецпідрозділів боротьби з оргзлочинністю? при головному управлінні УБОЗу. У поширеній інформації зазначено: ?Наповнення цього фонду проводиться переважно за рахунок підпри?мств, діяльності яких перешкоджають кримінальні структури, а інколи і працівники МВС. За захист підпри?мців від цих загроз працівники УБОЗу спонукають їх перераховувати кошти на рахунок цього фонду?. Губернатор також сказав, що деякі начальники райвідділів міліції не дотримуються закону про міліцію і діють неефективно. Цікаво, що значну частину попередньої прес-конференції В. Балога присвятив критиці паспортно-візової служби УМВС.

По закінченні губернаторської прес-конференції з журналістами зустрівся начальник обласного УМВС Юрій Рахівський, який почав свій виступ так: ?Останнім часом міліцію дуже критикують, а перед моїм призначенням на посаду начальника УМВС певні сили і люди бажали нам усіляких невдач, відтак мушу їх засмутити?. Конкретизувати, про які саме сили йдеться, керівник міліції не захотів, але з огляду на зміст останніх двох прес-конференцій В. Балоги можна здогадатися. За словами Ю. Рахівського, за місяць його перебування на посаді сутт?во знизився рівень злочинності (цьому посприяли і внутрішні війська), розкрито 107 злочинів попередніх років, серед яких вбивства ще 1992 та 1997 років. Щодо фондів, то дійсно, по деяких із них були порушення, а міліцейський фонд добровільний, і якщо комусь відомі факти про примушування переказувати до нього гроші, то треба звернутися з відповідною заявою. Щодо начальників райвідділів, то всі вони призначені "безкоштовно", про що раніше й мови бути не могло, оскільки такі призначення без значних хабарів не відбувалися. Якщо ж хтось із начальників райвідділів погано працю?, то про це треба казати відкрито й вказувати факти, на підставі яких такого начальника можна було б звільнити.

Р?О

 

02 квітня 2005р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів