Талановита поетеса вже 26 років працює на освітянській ниві у селі Красна (ФОТО)

Вона - вчитель початкових класів Краснянської ЗОШ І-ІІІ ступенів, вчитель вищої категорії, очолює методоб’єднання вчителів початкових класів.

 

 

Вчора у Тячівському районному будинку культури відбувся творчий вечір поетеси Марії Грицан «Голос душі».
Марія Іванівна Грицан – відома на Тячівщині та за її межами талановита поетеса і педагог. Упродовж 26 років вона працює вчителем початкових класів Краснянської ЗОШ І-ІІІ ст., вчитель вищої категорії, очолює методоб’єднання вчителів початкових класів. Ще зі шкільних років пише вірші. Її поезії надзвичайно ліричні та щирі, сповнені людяності та любові до рідного краю і людей. Марія Грицан є автором чотирьох поетичних  збірок – «Голос душі» (2006), «Струни любові» (2006), «Джерела мудрості» (2013) та «Щастя любити» (2015).
 
Поетеса є членом громадської організації «Митці Тячівщини», член Всеукраїнського об’єднання «Письменники Бойківщини», член міжнародної громадської організації «Світовий конгрес бойків». У 2014 році стала дипломантом XVIII літературного конкурсу ім.Мирона Утриска, і була нагороджена дипломом ІІ ступеня за збірку поезій «Голос душі».
 
На творчій зустрічі на адресу Марії Грицан линули численні вітання від друзів і колег по професії та перу, звучали пісні на вірші поетеси та її улюблені карпатські мелодії у виконанні Віталія Горбея, гурту «Каприз» з Дубового, Мар'яни Носи з Красної та інших виконавців. А артисти художньої самодіяльності Дубівського БК розсмішили гостей заходу гумористичною інсценівкою авторки «Сучасне сватання».
 
Внесок Марії Грицан у розвиток культури Тячівщини відзначив і начальник відділу культури Тячівської РДА Василь Гудак та Дубівська селищна рада.
 
Поетеса теж прочитала кілька своїх віршів,  які зал зустрічав хвилями оплесків. Загалом, зустріч пройшла у теплій родинній атмосфері і стала справжнім святом для шанувальників  поетичного слова, пише Наталія Маджара.

 

23 вересня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів