Сусід-іноземець на авто попався на контрабанді!

Прямо посеред "зеленого коридору" на кордоні.

 

У Закарпатській митниці ДФС, наголошують, що переміщення тютюнових виробів з використанням тайників, навіть в незначних кількостях, як у цьому випадку, є порушенням митного законодавства, яке працівники відомства зобов'язані припиняти.

Так, іноземець повертався із України в Словаччину. Для перетину кордону й проходження митного контролю обрав митний пост "Малий Березний" Закарпатської митниці ДФС. Їхав на транспортному засобі "Skoda Octavia", 2005 року випуску, з реєстраційним номерним знаком Словаччини.

Для проходження митного оформлення водій обрав смугу спрощеного митного контролю "зелений коридор". Перед початком проведення митного контролю громадянин усно заявив, що в його автомобілі відсутні товари та предмети приховані від митного контролю, або такі, що заборонені до вивезення з України.

Митники прийняли рішення вивести транспортний засіб із "зеленого коридору" й направити його в "червоний". В ході проведення поглибленого огляду автомобіля було виявлено в задньому бампері приховані від митного контролю сигарети вітчизняного виробництва з акцизними марками України, загальною кількістю 100 пачок.

Виявлені сигарети іноземець визнав своєю власністю.

Таким чином, громадянин Словаччини вчинив дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю, повідомили у Відділі комунікацій Головного управління ДФС у Закарпатській області.

Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого частиною 1 статті 483 Митного кодексу України. Наразі тютюнові вироби і транспортний засіб вилучено.

 

21 жовтня 2015р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів