Нелегали через Закарпаття прориваються до Європи (ВІДЕО)

Днями прикордонники Мукачівського загону затримали групу із десяти мігрантів усього в трьох кілометрах від кордону з Румунією.

 

Чергову групу нелегалів затримали на Закарпатті українські прикордонники. Десятьох шрі-ланкійців затримали всього в трьох кілометрах від кордону з Румунією. Як з'ясували прикордонники: сюди мігранти йшли три дні.

Пересувалися вночі, незважаючи на холод, в горах температура опускалася до -5.

"Йшли двома групами. З їх слів, провідники до кордону вказали напрямок, а далі зникли", - розповідає перший заступник начальника Мукачівського прикордонного загону Сергій Мельник.

При собі у затриманих не було ні документів, ні грошей. Зараз нелегали знаходяться в Мукачівському прикордонному загоні. Лакші - 22 роки. В Україну приїхав за студентською візою і жив у Києві близько трьох місяців.

"Я хочу бути вільним, жити у вільній країні. У країні Євросоюзу, яка приймає біженців", - говорить біженець Лакші.

Прикордонники кажуть, що в Україні мігранти потрапляють з Росії. Потім у Києві та інших великих містах їх збирають у групи, і відправляють на Закарпаття. Тут поруч відразу 4 країни Євросоюзу.

Якщо раніше нелегалів знаходили, в основному, біля угорського кордону, то тепер все частіше біля Румунії. Але кінцева їх мета зовсім не прикордонні з Україною країни.

"Досить багато нелегальних мігрантів після перебування в цих таких територіях вони йдуть далі в Європу", - розповів перший заступник начальника Мукачівського прикордонного загону Сергій Мельник.

Мігрантів затримують на три доби до встановлення особи. Потім вони подають прохання про статус біженця в Україні. Це дає їм право легально перебувати в нашій країні ще кілька місяців.

Часто за цей час мігранти продовжують спроби прорватися до країн Євросоюзу. Нерідко прикордонники затримують одну і ту ж людину по кілька разів.

Більше - у відео телеканалу "Інтер". Дивитися ТУТ.

 

04 листопада 2015р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів