Нелюд із рушницею зробив молодого чоловіка калікою на все життя!

У хлопця двоє діток - 5 і 2,5 рочків. Як йому тепер утримувати своїх малят?

 

Нагадаємо, минулої неділі в Ужгороді сталася жахлива подія – пострілом із травматичної зброї було поранено в око 23-річного рома. Про злочин громадськість довідалася завдяки соціальним мережам, – каже лідер ромської громади Ужгорода, журналіст і депутат міськради Мирослав Горват.

При відвідинах потерпілого Павла Сурмая в офтальмологічному відділенні Закарпатської обласної лікарні ім. А. Новака, ми почули його версію того, що сталося. Хлопець розповідає, що він зі своїм дядьком копали «бляшанки» на земельній ділянці, яка прилягає до стадіону «Спартак», метрів за 10-15 за будинком № 47 по вулиці Електрозаводській. Раптом із будинку вийшов чоловік, підійшов ближче, заховався за дерево і вистрелив, вціливши Павлові в око. «Я впав, з ока полилася кров, – каже потерпілий. – Не знав, що робити, але якось дійшов додому. Мама викликала «швидку допомогу», і мене відвезли в лікарню. Там уже лікарі повідомили міліцію про цей випадок».

Того ж дня правоохоронці поїхали разом із Павлом на місце скоєння злочину. Вони стукали у ворота, де жив чоловік, але ніхто не відчиняв. Довелося силою відчинити хвіртку і зайти у дім. Нападника Павло впізнав одразу, хоча той і відпирався, кажучи, що може, хлопець п’яний, щось вигадує, а він ні в кого не стріляв. Проте Павло Сурмай запевняє, що взагалі ніколи не пив, не курить, не колеться. Це підтвердили й аналізи крові, зроблені в лікарні.

Цей дикунський прецедент зробив із молодого чоловіка каліку на все життя. У Павла є двоє діток: 5 і 2,5 рочків. Хлопець зі сльозами говорить про них, адже тепер йому буде дуже важко утримувати своїх малят. Він і до того не мав постійної роботи, бо каже: хіба ром може влаштуватися на роботу? Доводилося перебиватися тимчасовими заробітками: ходив працювати до людей копати, прибирати, збирав сміття, але ніколи не крав.

Коментуючи стан потерпілого, завідувач офтальмологічним відділенням Закарпатської обласної клінічної лікарні Олег Мороз каже, що «хворий дістав проникаюче поранення склери, під час якого травмовані внутрішні структури ока. Наразі медики борються за збереження ока. Якщо це вдасться зробити, то постане питання - буде пацієнт бачити чи ні. Випущена з травматичної зброї кулька знаходиться в очниці. Передбачити те, як будуть розвиватися події – наразі неможливо. Сьогоднішні у пацієнта є тільки залишкові зорові функції – це світловідчуття. Чи буде відновлена зорова функція ока, можна буде знати тільки через 3-4 тижні».

Оперуповноважений Ужгородського міськвідділу кримінальної поліції старший лейтенант Сергій Лонгвізер, який здійснює супровід справи, розслідуваної прокуратурою, каже, що зброю, з якої був зроблений постріл, правоохоронці при обшуку так і не знайшли, а підозрюваний своєї причетності до пострілу не визнає, тож його й не затримали.

Виконувач обов’язків прес -секретаря прокурора області Марина Безега поінформувала, що наразі триває досудове розслідування у кримінальному провадженні, розпочатому за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 121 КК України – умисне тяжке тілесне ушкодження. Правоохоронцям відомо, хто вистрелив у постраждалого, але проблема полягає в тому, що лікарі не можуть вийняти кулю з голови постраждалого, яка необхідна для проведення експертизи. Підозру у кримінальному провадженні ще не оголошено, оскільки триває збір та закріплення доказів. Наразі ж родичі потерпілого натякають, що то якийсь великий чоловік, і побоюються, що справу, як не раз бувало у таких випадках, «замнуть»…

Василь ІЛЬНИЦЬКИЙ, Ужгород, День

 

18 листопада 2015р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів