На Виноградівщині хабарник - колишній сільський голова - отримав рік в’язниці

Апеляційний суд також позбавив екс-чиновника рангу держслужбовця та заборонив обіймати посади протягом року.

 

Апеляційний суд Закарпатської області на чолі з головуючим Феєр І.С. частково задовольнив скаргу прокуратури щодо іспитового терміну ув’язнення екс-чиновника.

Судове засідання у справі № 299/937/14-к відбулося на початку листопада. Розглядалося кримінальне провадження про вимагання екс-головою Веряцької сільради чотирьох тисяч гривень від підприємця за сприяння в оренді сільського клубу наприкінці 2013 року. Тоді правоохоронці спіймали хабарника “на гарячому”, коли на одній з АЗС він отримував мічені гроші. Враховуючи пом’якшувальні обставини, Виноградівський районний суд покарав екс-чиновника позбавленням волі на 5 років, але з 2-річним іспитовим терміном.

В апеляційній інстанції прокуратура наголосила на обтяжуючих обставинах. Зокрема, про те, що не в повній мірі враховано підвищену суспільну небезпечність та тяжкість вчинених кримінальних правопорушень, суспільний резонанс, а також те, що обвинувачений вчинив умисний тяжкий злочин. Обвинувачення довело, що сільський голова був не лише виконавцем, але й організатором злодіяння, діяв з власної ініціативи та підробляв документи.

У витязі з вироку суду зазначається, що спійманий на хабарництві сільський голова свою вину у вчинення кримінальних правопорушень визнав повністю, щиро розкаявся. На час оголошення він досяг пенсійного віку, що дозволило застосувати норми законодавства, які суттєво пом’якшують покарання “нижче від найнижчої межі”.

Апеляційний суд позбавив екс-чиновника рангу держслужбовця, заборонив обіймати посади протягом року та прийняв рішення про позбавлення волі, терміном на один рік, без іспитового періоду.

Вирок Апеляційного суду колишній голова Веряці може оскаржити протягом трьох місяців до Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ, пише Голос Карпат.

 

20 листопада 2015р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів