Один нападник тримав чоловіка, інший бив його прикладом мисливської рушниці!

Чим закінчилася дика історія у сільській глибинці?

 

Людські стосунки – річ досить проста. Щоправда, проста лише тоді, коли є повага до ближнього, контроль над власними емоціями та відсутність бажання довести правоту за допомогою сили. Інакше чекай проблем на свою голову. Історія, що трапилася в с. Туриця Перечинського району, стала цьому яскравим підтвердженням.

Наше видання спробує висвітлити проблему, не даючи власної оцінки. Це нехай зробить читач.

– У Туриці в нас є 2,5 га приватної землі та будинки, – розповідає «Карпатському об’єктиву» дружина потерпілого Еля. – Одного разу ми почули постріли на нашій ділянці. Чоловік Олександр підійшов до мисливців і попросив, аби перестали стріляти, бо тут приватна власність. У відповідь вони… почали стріляти йому під ноги. Ми викликали (на той час ще) міліцію. Правоохоронці приїхали, знайшли на місці пригоди гільзи і склали протокол. Ми назвали й марки автомобілів, які тут були. Та на цьому пригоди з мисливцями не завершилися. У неділю, 11 жовтня, ми знову почули постріли в нашій садибі. Саша вийшов і побачив, що там два автомобілі: УАЗ та інший позашляховик, пофарбований у камуфляж, в яких понад десяток чоловіків. Саша підійшов до них і попросив, щоб не стріляли. Один із приїжджих відповів: «Я тут народився, а ти, сопляку, не вказуй, що мені робити». Після цього до Саші підскочили зловмисники. Один його тримав, а інший бив прикладом. Я вискочила з хати, а мій чоловік лежить закривавлений на землі. Оскільки Сашка добряче побили, то він не міг піднятися. Обидві машини поїхали в бік села. Я викликала «швидку» і міліцію. Ні цього, ні наступного дня машин правоохоронці не знайшли. Ми взяли направлення в судово-медичну експертизу, але медик з лікарні не надав одразу ні знімки, ні опису, тому довелося ще раз їхати до експерта. Мій чоловік опинився в лікарні. У поліції на фото Саша впізнав одного з кривдників. Підозрюємо в побитті підприємця, що живе в сусідньому селі. Навіть знаю, які в нього будуть відмовки: мовляв, був на дні села. Але святкування розпочалося після 10-ї години ранку, а конфлікт трапився близько 9-ї, о 9.30 чоловіка забрала швидка допомога. Як показали результати експертизи, у Саші тілесні ушкодження середньої важкості: зламані ребра, гематоми м’яких тканин.

Підприємець, якого підозрюють у побитті, під час телефонної розмови повідомив, що нікого не чіпав, оскільки того дня був на святі села і в нього є свідки.

– З 4 жовтня відкрилося полювання на фазанів, – розповідає голова Перечинської районної організації УТМР Лука Петрусик. – Ми провели збори, інструктаж. Картки на полювання фазана (у яких вказано місце й час) видаємо лише в неділю, і то вони платні. Полювання заборонене ближче як за 200 метрів до приватних будівель. Про цей інцидент чув краєм вуха.

Працівники перечинської поліції повідомили, що до них звернулися потерпілі про заподіяння тілесних ушкоджень. Відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження. Проводяться слідчі дії. Потерпілий вказав на одного з учасників інциденту. Наразі призначені відповідні експертизи, оперативники встановлюють свідків.

Прокурор Перечинського району Дмитро Кириленко повідомив нашому виданню, що на сьогодні відпрацьовують осіб, які могли побити людину в селі Туриця. Потерпілий пам’ятає тільки одного з них. Номери машин, точну кількість людей і словесні портрети не вказав. Прокуратура відпрацьовує всіх, хто займається мисливством, оперативним службам надали розпорядження насамперед звертати увагу на осіб, які вже конфліктували із законом, державтоінспекція повинна встановити всі авто в районі, що мають камуфляжне фарбування. Розкриття цього злочину прокуратура взяла на особистий контроль.

Іван ЛАДЖУН

 

22 листопада 2015р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів