Картини 35 художників Польщі, Словаччини, Угорщини та України презентувалися у місті над Ужем (ВІДЕО)

Експозиція виставки складається з 91 роботи пейзажного живопису з колекції Земплінського музея словацького міста Міхаловце.

 

20 листопада у «Галереї Ілько» відкрилася виставка «Пейзажні імпресії із Земпліна», яку організували Земплінський музей м. Міхаловце та Генеральне консульство Словацької Республіки в Ужгороді.

Експозиція виставки складається з 91 роботи пейзажного живопису з колекції Земплінського музея словацького міста Міхаловце. Це роботи не лише 35 словацьких художників, а також митців з України, Угорщини та Польщі.
На урочистому відкритті Генеральний консул словацької республіки в Ужгороді Янка Буріанова подякувала за можливість представити закарпатцям твори художників її країни.
Також, з вітальними словами до тих, хто прийшов на урочисте відкриття, звернулися Михайло Ілько (член правління благодійного фонду «Мистецький Арсенал», словацький мистецтвознавець Дана Барнова та заслужений художник України, голова обласного осередку Національної спілки художників України Борис Кузьма, інформує Mediacentr.info.
На церемонії відкриття виставки були присутні і представники дипломатичного корпусу сусідніх країн: т.в.о. Генерального консула Угорщини в Ужгороді Ласло Віда, Почесний консул Чехії в Ужгороді, віце-президент торгово-промислової палати України, президент Закарпатської торгово-промислової палати Отто Ковчар, а також народний художник України, академік Національної академії мистецтв України Володимир Микита, депутати різних рівнів, та представники інтелігенції краю.

 

22 листопада 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів