Чому так Україна дбає, чи є в Криму світло, чи ні. Ми туди зібралися на відпочинок? - Геннадій Москаль (ВІДЕО)

"Ми дбаємо, щоб підготуватися до курортного сезону, щоб люди до нас їхали на Закарпаття, а в Крим туди нам немає що робити...”, сказав голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль, коментуючи знеструмлення окупованого Криму.

 

“Вони туди хотіли, так нехай і від них отримують. Мені треба, щоб світло було на Закарпатті, а чи буде воно в Криму, як тут кажуть, на Гуцульщині, “по цимбалах”, буде воно там чи не буде. РФ подавала їм газ, так а чому РФ не подає і світло. Чому Путін приїжджав влітку, нехай приїде тепер, коли холод настав. Чому так Україна дбає, чи є в Криму світло, чи ні. Ми туди зібралися на відпочинок? Ми дбаємо, щоб підготуватися до курортного сезону, щоб люди до нас їхали на Закарпаття, а в Крим туди нам немає що робити”, – сказав Геннадій Москаль в ефірі телеканалу “112 Україна”.

У ніч на 22 листопада в Чаплинці Херсонської обл. стався черговий підрив електроопор, які подають електроенергію в окупований Крим, в результаті чого півострів залишився без електропостачання. Однак один із організаторів громадянської блокади Криму Ленур Іслямов заявив, що опори впали від вітру.

В даний час у Херсонській обл. пошкоджено чотири лінії електропередач, що забезпечують Крим. Їх відновлення, за оцінками “Укренерго”, триватиме до 4 днів. На півострові оголошено режим НС, запроваджені графіки віялових відключень світла.

У МВС України заявляють, що підрив електроопор можуть кваліфікувати як теракт.

Відзначимо, що в Чаплинці Херсонської обл. озброєні спецназівці оточили учасників акції з блокади Криму, які протестують проти ремонту пошкоджених вибухом ліній електропередач, що подають електроенергію на окупований півострів. При цьому активісти заявили про застосування сили з боку правоохоронців. Зокрема, повідомлялося про те, що постраждала журналістка кримськотатарського телеканалу ATR.

Пізніше начальник Департаменту протидії наркозлочинності МВС Ілля Ківа заявив, що в ході сутички один поліцейський отримав ножове поранення.

Також Ківа виклав у мережу відео конфлікту силовиків з учасниками блокади Криму біля підірваних ліній електропередач в Чаплинці. В той же час своє відео тих подій опублікували і журналісти телеканалу ATR.

Зазначимо, прокуратура порушила кримінальну справу за фактом нанесення ножового поранення поліцейському в сутичках в Чаплинці.

 

23 листопада 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів