Сьогодні в Ужгородському греко-католицькому Хресто-Воздвиженському кафедральному Соборі відбулася Служба Божа, присвячена перепохованню єпископа Теодора Ромжі

Рік тому його мощі було привезено в Ужгород і розміщено у крипті греко-католицького кафедрального Собору Ужгорода

 

Закарпатський католицький ?пископ Теодор Ромжа, якого позаминулого року Папа Римськиий ?оан Павло II проголосив Блаженним, був підступно вбитий у 1947 році агентами НКВС.
Беатифікація та ідентифікація мощей Теодора Ромжі відбулись у Будапештському антропологічному інституті. Рік тому, 27 червня, вони прибули на українсько-словацький кордон. Там їх зустріли прочани Закарпаття на чолі з Апостольським адміністратором Мукачівської греко-католицької ?пархії Міланом Шашіком, які з духовними співами та запаленими свічками супроводжували мощі Теодора Ромжі від кордону до Ужгородської греко-католицької семінарії його імені.
Наступного дня в Ужгородському замку та Ужгородському кафедральному греко-католицькому соборі відбулася Божественна Літургія, в якій взяли участь ?пископи з України і закордону та делегат Папи Римського кардинал Йозеф Томко. Мощі Блаженного Теодора Ромжі встановили у бічному вівтарі кафедрального собору м.Ужгород.

 

27 червня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів