Хабарники в поліції працювати не будуть!

Такою є чітка позиція керівництва ГУ НП в Закарпатській області.

 

 

У 2015 році під час отримання неправомірної вигоди у сильця силовиків потрапляли різні категорії: митники, прикордонники, чиновники різного рангу. У кінці грудня на Тячівщині працівники військової прокуратури та СБУ затримали місцевого правоохоронця, який отримав 7500 гривень за «послуги».

– Надійшла оперативна інформація про те, що працівник поліції вимагає від раніше судимого неправомірну вигоду за те, що надасть йому дозвіл за не перешкоджання виїзду за кордон. – розповідає виданню «Карпатського об’єктиву» керівник військової прокуратури Ужгородського гарнізону Олег Ціцак. – Після отримання інформації ми провели підготовку до затримання на гарячому підозрюваного. Довідалися про місце й час передачі вказаної суми грошей. Спільно з працівниками СБУ ми стали проводити відповідну операцію. Після передачі грошей підозрюваного в отриманні хабара правоохоронця наздогнали поблизу селищної ради в смт Великий Бичків. Від надання показів поліцейський відмовився. За цим фактом відкрито кримінальне провадження, розпочато розслідування.

Як стало відомо з власних джерел, підозрюваного випустили під заставу.

Батьки потерпілого від коментарів відмовилися, мотивуючи тим, що йде слідство, яке повинно з’ясувати істину.

Як стало відомо з конфіденційних джерел, особа, у якої правоохоронець отримав 7500 гривень раніше відбував у Російській Федерації покарання терміном 15 років за вбивство.

У відділі комунікацій повідомили нашому виданню, що підозрюваний придумав таку схему заробітку, придумавши надання дозволів раніше судимим особам для перетину кордону. Позиція керівництва ГУ НП в Закарпатській області чітка: хабарники в поліції працювати не будуть.

До слова, як вдалося довідатися з власних джерел, офіцер, якого затримали, характеризується позитивно. Наразі важко сказати, що саме трапилося у цьому випадку й не виключено, що слідство повинно об’єктивно вивчити цей випадок і дати відповідну правову оцінку, пише Іван ЛАДЖУН.

 

05 січня 2016р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів