Лісник-корупціонер попався «на гарячому» і був засуджений до штрафу в 17 тисяч гривень

Засуджений - майстер лісу Данилівського лісництва філії «Хустське ЛАД».

 

Хустський районний суд Закарпатської області на чолі з суддею Володимиром Кеменем покартав лісника-корупціонера штрафом в 12 тис. гривень за торгівлю липовими накладними на деревину.

Про це йдеться у вердикті суду, розміщеному в Єдиному реєстрі судових рішень.

Засуджений - майстер лісу Данилівського лісництва філії «Хустське ЛАД».

Як випливає з матеріалів справи, напередодні до нього звернувся підприємець з проханням оформити товарно-транспортну накладну на лісопродукцію об'ємом в 30 кубометрів.

За таку послугу чиновник зажадав 15 тис. гривень. Пізніше підприємцю вдалося зменшити хабар до 12 тис. гривень. Операція обговорювалася в кафе в центрі Хуста, розмова фіксувалася правоохоронними органами.

Обумовлену суму підприємець передав лісникові через кілька днів в одному з місцевих ресторанів. В обмін представник лісгоспу передав дві товарно-транспортні накладні, оформлені на пиловник (круглий ліс, придатний для розпилювання в промислових умовах) і технічну сировину букової породи на суму 18,5 тис. гривень.

Лісничий попався на гарячому і був засуджений до штрафу в 17 тис. гривень, а також позбавлений права займати господарські посади в органах влади та місцевого самоврядування на три роки.

Свою провину він повністю визнав і уклав з прокурором договір про визнання винності.

До речі, це вже не перший корупційний скандал, пов'язаний лісництвом філії «Хустське ЛАД».

У квітні минулого року за корупційне правопорушення був засуджений ще один майстер лісу - Іван Гангур. Він погорів на хабарі в 500 грн, за що йому виписали штраф у розмірі 850 грн. Крім того, у березні 2015 року прокуратура ініціювала кримінальне провадження про незаконну передачу земельної ділянки в 1.6 га на території Вишковського лісництва Філа «Хустське ЛАД».

Державним інтересам було завдано збитків в 1 млн. грн. Ділянку повернули державі.

 

10 січня 2016р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів