Події навколо суду над членами «ПС» в Ужгороді все більше нагадують ситуацію з судом над Корбаном (ВІДЕО, ФОТО)

У прокурорів летять склянки від нардепів, у залі суду бійка, маса поліції, активісти вимагають негайної зустрічі з губернатором.

 

У Закарпатському апеляційному суді, де з вечора п'ятниці розглядали справи чотирьох затриманих на Драгобраті бійців "Правого сектора" і київського волонтера, рано вранці 23 січня активісти вимагають зустрічі з місцевим губернатором Геннадієм Москалем.

Закарпатський апеляційний суд прийняв рішення залишити без змін запобіжний захід для учасника бійки на Драгобраті бійця “Правого сектора” Петра Угрина (“Педро”) і залишив його під вартою до 8 березня. Вирок суду оскарження не підлягає.

Після того, як було оголошено вирок, народний депутат Володимир Парасюк кинув склянку у прокурорів. У результаті зчинилася бійка. Судді оголосили, що засідання завершено.

В коридорі виникла штовханина між тими, хто приїхав підтримати бійців “ПС” та поліцією. Правоохоронці взяли під На цей час суд все ще залишається заблокованим. Частина людей знаходяться в коридорі, інші – як і раніше в залі суду, повідомив глава організації "Карпатська січ" Закарпатської області Тарас Деяк. Однак судді і прокурори "зникли". "Градус трохи впав. Частина людей заблокована в коридорі. Інші – в залі засідання, там же і Хорват", – написав Деяк.

Після розгляду апеляції п'ятого фігуранта конфлікту на Драгобраті 23-річного бойового командира ДУК "Правий сектор", одного з керівників штабу блокади Криму Василя Малковича (Хорвата) в суді почалися зіткнення між активістами і поліцією. Після відхилення апеляції Хорвата присутні не давали конвою вивести його з клітки.

Ужгородська журналістка Алла Хаятова повідомила у Facebook, що спочатку поспілкуватися з закарпатським губернатором висловив бажання Малкович. "Хорват запрошує в зал Москаля. Поговорити. Просто зараз", – написала вона.

За словами журналістки, нардеп Володимир Парасюк під час засідання за Хорвату пригрозив суду, що "якщо Хорват залишиться за ґратами – приїде ще більше людей". "Парасюк пообіцяв вдатися і до інших дій, наприклад, метнутися до Вищої ради юстиції щодо судді", – написала Хаятова.

Журналіст також написала, що Хорват сам попросив суддю залишити його під вартою. "Хорват: дайте мені термін, Педро там сам сидіти не буде, я його командир", – процитувала Хаятова комбата "Правого сектора".

Перед цим суд відпустив командира 13-го запасного батальйону ДУК "Правий сектор" Біса на поруки народних депутатів, Цвіка – під заставу в розмірі 55 тис. грн, а бійця Педро, як і Хорвата, залишив під вартою. Київського волонтера Нацика, затриманого разом з бійцями ПС, відпустили на поруки.

 

23 січня 2016р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів