Натовп покинув залу Ужгородського суду, але не коридори і територію навколо нього! (ФОТО)

Нагадаємо, сьогодні,  при спробі вивести підозрюваного із зали суду біля грат почалася штовханина, яка переросла у бійку - розбиті також кілька вікон будівлі суду.

 

Закарпатський апеляційний суд лишив без змін запобіжний захід щодо Василя Малковича — тримання під вартою протягом 60 діб. При спробі вивести підозрюваного із зали суду біля грат почалася штовханина, яка переросла у бійку в коридорі суду.

За словами кореспондента, хтось з учасників бійки застосував сльозогінний газ, через це у будівлі суду розбили пару вікон. Натовп вимагав прибуття губернатора Геннадія Москаля, щоб той вибачився перед підозрюваним за передчасні звинувачення.

Для владнання ситуації до суду прибув заступник голови ОДА, керівник апарату облдержадміністрації Олександр Петік. Він провів переговори з усіма сторонами, після чого ступінь напруги трохи спав.

Наразі люди залишили зал суду, зібравшись у коридорах і на вулиці. Має відбутися конвоювання В.Малковича до ІТТ, хоча вимоги про звільнення лунають і досі.

Активісти наголосили, що на зустрічі із заступником голови ОДА вони висловили свої умови — перегляд апеляцій щодо Петра Угрина і В.Малковича, яких лишили за гратами, або публічні вибачення губернатора перед бійцями Правого сектору.

Як повідомлялося, після того, як було оголошено вирок бійцю ПС “Педро”, народний депутат Володимир Парасюк кинув склянку у прокурорів. У результаті зчинилася бійка. Зал судових засідань було заблоковано. Штовханина між тими, хто приїхав підтримати бійців “ПС” та поліцією тривала у коридорі.

Нагадаємо, 13 січня п’ятьом підозрюваним у кривавій бійці в смт. Ясіня на Рахівщині (гірськолижний курорт “Драгобрат”) суд обрав міру запобіжного заходу — тримання під вартою.

 

23 січня 2016р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів