Чи відвикнуть водії-нелегали та пасажири від сихійного вокзалу?

Йдеться про нелегальну стоянку автобусів-таксі на проспекті Свободи.

 

Під час засідання комісії з безпеки дорожнього руху та координації роботи автотранспорту Ужгородського міськвиконкому винесуть проект рішення про ліквідацію стоянки таксі на проспекті Свободи, що неподалік від центрального автовокзалу.

На вказаному місці роками нелегальні перевізники заманюють пасажирів на свої маршрути до Мукачева, Хуста, Рахова, Берегова, Тячева тощо.

Наголошувалося, що впродовж кількох років Закарпатська ОДА зверталася з вимогою “знайти управу” на перевізників-нелегалів, які діють без будь-яких документів і не несуть ні фінансових зобов’язань перед бюджетом, ні відповідальності перед пасажирами. Намагалися вирішити цю проблему й Державтоінспекція, і підприємство “Закарпатавтотранс”, й Асоціація автомобільних перевізників Закарпаття, повідомили в Ужгородській міській раді.

Наразі, якщо виконком прийме відповідне рішення, на місці скупчення нелегальних перевізників встановлять дорожній знак, який дозволяє лише зупинку, а не стоянку. Відповідно, водія кожного мікроавтобуса, який стоятиме тут довше 5 хвилин, зможе штрафувати поліція. На думку чиновників Ужгородської міськради, якщо відпрацювання цього майданчика буде системним, то скоро і водії-нелегали, і пасажири відвикнуть від цього стихійного вокзалу.

 

05 лютого 2016р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів