Єдиний підозрюваний у справі підриву гранати - ...офіцер-АТОшник із Мукачева!?

Майор-прикордонник Дмитро Зотов, що постраждав від нападу зловмисників, виявився… єдиним підозрюваним у справі підриву 26 січня 2016 року гранати.

 

Офіцер запасу, телеоператор каналу 1+1 мукачівець Дмитро Зотов пішов на фронт з російським окупантом ще влітку 2014-го. Ніс службу на блокпостах в районі Курахове-Мар’їнка, там заслужив нагороду «Відмінний прикордонник» і звання майора. Після демобілізації приєднався до добровольчого руху, працював інструктором з бойової підготовки у «Карпатській Січі».

30 листопада минулого року Д.Зотов, після короткотермінової відпустки, разом з побратимами мав відбути до Маріуполя. Перед від'їздом з новобранцями на Схід майор повернув на АЗС заправити мікроавтобус. Буквально через кілька секунд на територію заправки заїхала «Тойота Ленд Крузер», з якої один за одним вийшло двоє нападників і один з них завдав Дмитру різкий і сильний удар в голову. Щоб зупинити нападників, Дмитро витягнув пістолет. Побачивши зброю, зловмисники втекли, а майор потрапив до лікарні зі зламаною у двох місцях щелепою та струсом мозку. На місце події було викликано патрульних нової поліції, які задокументували матеріали та відбирали свідчення від очевидців. Тим часом, побратими Дмитра за автомобільним номером вирахували нападника. Ним виявився відомий у Мукачеві персонаж на прізвисько «Клоун», що має безпосередній стосунок до місцевого криміналітету. Інцидент зафільмували камери відеоспостереження АЗС, а його свідками стало кілька громадян, що перебували на території заправки. Суд у цій справі має розпочатися 18 лютого.

А недавно, 11 лютого, даний інцидент отримав несподіване продовження – до помешкання ветерана бойових дій Д.Зотова о сьомій ранку навідалася поліція з … обшуком. Як з’ясувалося згодом, на клопотання слідчого Нацполіції В.Софілканича слідчий суддя Мукачівського міськрайонного суду О.Куропятник видав ухвалу на проведення обшуку в будинку подружжя Зотових у рамках іншого кримінального провадження, у якому Д.Зотов є … єдиним підозрюваним у справі підриву 26 січня 2016 року гранати на подвір’ї Я. Врабель-Козменко. Мукачівські поліціянти діяли напрочуд оперативно: суд дозволив обшук у середу ввечері, а за кілька годин, на світанку четверга, «реформована» поліція уже прийшла з обшуком. Щоправда, до приміщення їх допустили лише тоді, коли розвиднілося і по приїзді патрульної поліції, адвоката та понятих. Шукали гранати, вибухові речовини, одяг з частинками від тих речовин – однак пішли з нічим.

Ця, на перший погляд, виключно кримінальна історія, як водиться останнім часом на Закарпатті, має яскраво виражене політичне забарвлення. Особа на прізвисько «Клоун» належить до близького оточення нардепа М.Ланьо, а дружина Дмитра – Наталія Зотова, впродовж 15 років працювала власкором телеканалу 1+1 у Закарпатській області і віднедавна очолила управління соціального захисту мукачівської мерії, головою якої є Андрій Балога…

Василь Ільницький, «День», Закарпаття

 

13 лютого 2016р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів