Як закарпатцям зекономити на КАСКО

Як закарпатцям зекономити на КАСКО
Ціна поліса КАСКО залежить від моделі та марки автомобіля, водійського стажу та ще кількох чинників, але найбільше на вартість впливає франшиза.

 

"Найкращим способом економії при покупці КАСКО є франшиза. Її розмір досить відчутно впливає на підсумкову вартість полісу. Найдорожча франшиза - нульова. Різниця між ціною за страховку з нульовою франшизою і страховкою з франшизою 0,5% може досягати 20-30%. При виборі франшизи автовласникові необхідно усвідомлювати, на який саме захист він розраховує, і, звичайно, власний досвід водіння", - розповів Gazeta.ua Олександр Мельничук, менеджер з комунікацій страхової компанії PZU.

Для автомобілів вартістю до 300-400 тис. грн. оптимальною є франшиза 0,5% від страхової суми. Для дорожчих автомобілів на франшизі економити не варто. У такому випадку краще купувати КАСКО з нульовою франшизою. Бо навіть мінімальний розмір франшизи виллється відчутною сумою у разі страхового випадку.

"Можна обрати поліс, який буде спрямований на захист від певних ризиків. Тобто, не повне КАСКО. Наприклад, зараз в Україні суттєво зросла кількість викрадень. Застрахувати автівку лише від викрадення неможливо – мінімальний пакет ризиків включає "викрадення+ДТП". Отже, якщо включити" максимальну франшизу по пошкодженнях - 5%, додати опцію "до першого страхового випадку", можна отримати загальну знижку на поліс КАСКО майже 52%", - каже Олександр Мельничук.

За словами експерта, окрім використання франшизи в стандартному КАСКО, економити можна і за допомогою альтернативних видів автостраховок. Наприклад, є досить популярні продукти, що дозволяють отримувати страхове відшкодування збитку, якщо він наступив внаслідок ДТП з вини застрахованого. Такі поліси набагато дешевші повного КАСКО, проте обмежені страховою сумою від 7 тис. до 25 тис. грн.

Для 2-річного автомобіля поліс КАСКО коштуватиме близько 5,5 тис грн. За умови, якщо автомобіль коштує 200 тис грн і його обслуговуватимуть на СТО на вибір страхової компанії, а не на вибір автовласника. Також стаж водія повинен бути більше 5 років, а вік - від 25 років. Цей поліс передбачає ремонт без врахування зносу запчастин. Якщо зношення запчастин враховувати - поліс буде дешевшим на 500-600 грн.

 

03 березня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів