Три проблеми з водою у Перечині і перспективи будівництва нового водогону

Три проблеми з водою у Перечині і перспективи будівництва нового водогону
Багато років міський голова, а зараз депутат міської ради Перечина Мирослава Гуранич в інтерв'ю розповіда про одну з ключових проблем райцентру – забезпечення водою.

 

 Мукачево нет наводить цитату Мирослави Гуранич:

- Проблема дійсно складна і вирішити її в короткі терміни дуже важко. У місті застарілі труби, оскільки водогін був побудований в 1960-тих роках, то їх заміну необхідно проводити повністю. А є у місті й такі вулиці, де зовсім нема водогону і потрібно здійснювати його будівництво.

Окрім цього, щороку потерпаємо й від природних умов. Дебіт води у свердловинах минулого року був недостатнім для того, щоб можна було забезпечити все місто питною водою. Третє важливе питання - це рентабельність води, її собівартість минулого року була дуже високою.

 Для того, аби цю проблему вирішити, ми придбали енергозберігаючі насоси: один - для мікрорайону Посьолок і ще 4 - для міста. Завдяки цьому в бюджеті заощаджувалися кошти, але так сталося, що була засуха і ми не змогли подавати людям воду за такому графіком, який був підготовлений. На сьогоднішній день мешканці міста отримують воду з ранку до вечора.

А перед нами головне завдання - створювати проектно-кошторисні документації, щоб будувати новий водогін. Бюджет міста дозволяє це зробити.

 

 

07 березня 2016р.

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів