Ужгородський аеропорт знову працює

Ужгородський аеропорт знову працює
Перший після майже двохмісячної перерви політ відбувся сьогодні в обід.

 

З 18 квітня 2016 року авіакомпанія Мотор Січ відновила польоти між Києвом та Ужгородом. Про це Бізнес НВ повідомили в авіакомпанії перевізника.

Перший рейс Києв - Ужгород відбувся в понеділок о 12:00 з аеропорту Жуляни. Очікуваний час польоту 2 години. У зворотному напрямку рейс відбудеться у вівторок о 15:00.

Нагадаємо, на початку лютого 2016 року СБУ і Державіаслужба провели перевірки в ужгородському аеропорту. Під час них було виявлено низку порушень у сфері безпеки. Таким чином 15 лютого 2016 року Державіаслужба призупинила дію сертифіката авіаційної безпеки аеропорту Ужгорода. У березні Закарпатська обласна рада змінила керівника аеропорту. Його очолив Вадим Нічик, який раніше працював на Державному авіаційному підприємстві Україна.

В кінці 2015 року через фінансові проблеми аеропорт Ужгород був на межі закриття. Украерорух вимагав від аеропорту укласти договір про відшкодування витрат на аеронавігацію. Аеропорт повинен був виплачувати Украероруху 6 млн грн на рік. У підприємства таких коштів не було, так як дохід становив лише 3,5 млн грн на рік. У разі несплати діяльність аеропорту припинялася.

Ужгородський аеропорт розташований поруч з кордоном Словаччини. При зльоті і посадці літаки змушені перетинати повітряний простір сусідньої держави, що створює додаткові витрати на аеронавігацію.

З аеропорту Ужгород виконується лише один рейс на Київ, який обслуговує авіакомпанія Мотор Січ.

 

18 квітня 2016р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів