90% українських доріг – не для того, аби по них їздити

90% українських доріг – не для того, аби по них їздити
Лише 7 трас в Україні мають нормальне покриття. Ще частина з них має середнє пошкодшення асфальтного покриття, а решта, 90% доріг - повністю вкриті ямами, що робить їх непридатними для їзди та нерідко призводить до чисельних аварій.

 

Саме тому автомобілістам склали карту автошляхів, на якій відмітили дороги, по яким можна їздити лише з купою запчастин у багажнику.

Експерти порахували, що для приведення наших доріг в нормальний стан потрібно 10 років щорічно вкладати по 40-50 млрд гривень, щоб виконувати роботи нормально та якісно. А також потрібно відмовитись від швидкого та безглуздого "ямкового ремонту".

Також зі слів експертів, українські дороги знаходяться у такому жахливому стані через те, що під час будівництва та ремонту "Автодор" не дотримується необхідних норм, що в свою чергу приводить до швидкого руйнування автошляху.

Але влада чомусь не поспішає виділяти кошти на ремонт. Раніше екс-прем'єр Арсеній Яценюк зазначав, що виділив кошти з держбюджету, майже 14 млн. гривень, на ремонт доріг у західній Україні. Але далі розмов справа не пішла.

Українські дороги ніхто не ремонтує, хоча регулярно виділяють на це кошти. Та як завжди, корупція з'їдає всі фінансування.

В Україні мережа автомобільних доріг загального користування включає 172,4 тис. км доріг, з них з твердим покриттям - 164,1 тис. км (без урахування муніципальних, відомчих, внутрішньогосподарських доріг).

znaj.ua

 

01 травня 2016р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів