Школа на Перечинщині - єдина у Закарпатті - стане експериментальною опорною школою

Школа на Перечинщині - єдина у Закарпатті - стане експериментальною опорною школою
Відбір проводило Міністерство фінансів.

 

Одною з 24 експериментальних опорних шкіл в Україні стане ЗОШ І-ІІІ ст. с. Тур'я-Ремета, що на Перечинщині. Це поки що єдина в області школа, яку обрали для проекту зі створення опорних шкіл. 

Міністерство фінансів відібрало 24 опорні школи для «пілотного» проекту – по одному навчальному закладу в кожній області.

Тур’яреметівська загальноосвітня школа отримає кошти на розвиток матеріально-технічної бази – на ремонт приміщень, навчальне обладнання та інформаційно-комп’ютерні технології, щоб забезпечити високу якість середньої освіти для дітей з сільської місцевості.

Ось повний список експериментальних опорних шкіл в Україні:

Опорні школи в Україні - повний список

Як стало відомо Освітньому порталу Закарпаття, цей проект можливий завдяки підтримці групи донорів, серед яких – Уряд США, Western NIS Enterprise Fund, а також компанія “Майкрософт Україна”, яка погодилася надати технічну допомогу в оснащенні опорних навчальних закладів.

Метою проекту є покращення якості освіти дітей, які проживають й навчаються в селах та селищах, і підвищення ефективності використання державних коштів, що виділяються на фінансування освіти.

У Міністерстві фінансів повідомляють, що відбір опорних шкіл проводився незалежними представниками проекту за участі міжнародних донорів, фонду Western NIS Enterprise Fund та Агенства США з Міжнародного Розвитку (USAID).

Планується, що 1 вересня 2016 року оновлені навчальні заклади зможуть відкрити свої двері для школярів.

 

03 травня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів