Бограч, червоне м’ясо, печена картопля..: у Виноградові фестивалять

Бограч, червоне м’ясо, печена картопля..: у Виноградові фестивалять
У Виноградові стартував фестиваль "Угочанська лоза"

 

XI-й виноградівський відкритий фестиваль виноградарів-виноробів «Угочанська лоза» стартував з «Винного шляху Боржавською вузькоколійкою».

Як і анонсували організатори після вранішньої екскурсії Виноградовом, потяг рушив зі станції Виноградів в напрямку с.Шаланки. Вино куштували при посадці та впродовж усього шляху.

Хлопці та дівчата Виноградівського коледжу вбравшись в національні костюми проводили невеликий історичний екскурс, зокрема розповідали не тільки про історію створення вузькоколійки, а й про села Олешник, Чорний Потік, Шаланки. Народні пісні, живі інструменти, музиканти… усе вмістилось у вузеньких вагонах,- пише видання "Виноградівські новини".

Станція Олешник виявилась гостинною та просвітницькою в плані етносу, адже екскурсантів провели до музею. Куштування вина – як обов’язковий атрибут.

В с.Шаланки гостей розважили 15-ти хвилинним концертом в сільському клубі, відтворивши угорські мотиви. Також відвідувачі мали можливість переглянути роботи відомого художника Миколи Горонгозо. На останок – дегустували вино та горілку в дегустаційному залі «Ференца ІІ Ракоці».

Атмосфера відповідного століття не полишала, адже костюмовані персонажі розбавили сьогодення етнічним колоритом. Бограч, червоне м’ясо, печена картопля, свіжі салати та сало – стали туристичними наїдками…

О вечірній порі будинок культури Виноградова прийняв по оцінювачів класичної музики. Його відтворювали переможці обласного конкурсу виконавців ім.Б.Бартока та с.н. оркестру народних інструментів Виноградівської ДШМ ім.Б.Бартока з нагоди річниці першого публічного виступу юного Бели Бартока в Севлюші 1 травня 1892 р.

Сьогодні фестиваль набуде продовження. В полудень (13:00к.ч.) святкова колона з площі Миру пройде до Парку Перені, де власне, і відбуватиметься дійство – «Сільські двори»; оголошення переможців конкурсу «Найкраще вино»; концертна програма (амфітеатр в парку Перені); виставка-продаж народних промислів; майстер-класи (бондарство, ткацтво); дитяче містечко та атракціони; катання на конях. Напередодні ночі (21:30к.ч.) виноградівцям та гостям міста пропонують подивитись фаєр-шоу на центральній площі Виноградова.

 

08 травня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів