Польща призупинила малий прикордонний рух з Україною

Польща призупинила малий прикордонний рух з Україною
Через проведення саміту Північноатлантичного альянсу і проведення Всесвітніх днів молоді, в рамках яких прибуде Папа Римський, в ніч на 4 липня Польща тимчасово припиняє дію спрощеного порядку перетину кордону для жителів прикордонних районів України. Відновлення пропуску намічено на 2 серпня. Про це в неділю, 3 липня, повідомили в прес-службі Державної прикордонної служби України.

 

«Згідно з дипломатичною нотою Міністерства закордонних справ Республіки Польща, з 4 липня 2016 року призупинено малий прикордонний рух між Україною і Польщею в частині, що стосується в'їзду та перебування на території Польщі жителів прикордонних районів України, у яких є дозволи, видані відповідними органами Республіки Польща» , - йдеться в повідомленні.

Польська сторона припиняє застосування статті 3 пункту 1 угоди між Кабінетом міністрів України та урядом Польщі про правила місцевого прикордонного руху (затверджено постановою Кабміну №139 від 25 лютого 2009 року).

В ніч з 3 на 4 липня 2016 року з 1:00 за київським часом громадяни України, які перетинали кордон з Польщею за спеціальними дозволами в рамках малого прикордонного руху, зможуть перетнути кордон тільки на загальних підставах і за документами, визначеними польською стороною (паспортні документи і віза).

ДПСУ просить врахувати дану інформацію перед плануванням поїздок за кордон зазначеної категорії громадян.

За інформацією МЗС Польщі, це пов'язано з самітом НАТО і Всесвітніми днями молоді, які відбудуться в Кракові в кінці липня. Через це дія угоди буде відновлена з 2 серпня.

Джерело: nbnews

 

04 липня 2016р.

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів