У Росії – масовий спалах сибірської виразки, померла дитина

У Росії – масовий спалах сибірської виразки, померла дитина
Через сибірську виразку, яка спалахнула в Росії на Ямалі, госпіталізували вже близько 90 осіб. Про це розповіла керівник предметної прес-служби губернатора Надія Носкова, пишуть РІА "Новини".

 

"В інфекційному відділенні Салехарда – 86 пацієнтів, тундровики з карантинної зони і прилеглих місцевостей. Із них – 51 дитина, оскільки вирішили спочатку вивезти дітей. В інфекційному відділенні лікарні Яр-Сале – чотири пацієнти (двоє дітей)", – розповіла Носкова.

Зазначається, що про масове захворювання оленів сибірською виразкою на Ямалі стало відомо на минулому тижні. Від хвороби загинуло понад 2300 тварин, а в Ямальського районі ввели карантин.

Влада Ямало-Ненецького автоноомного округу РФ поідомила, що причиною зараження оленів стало надзвичайно тепле для Крайньої Півночі літо: упродовж місяця на Ямалі трималася аномальна спека – до 35 градусів за Цельсієм.

У понеділок, 1 серпня, влада ЯНАО офіційно заявила, що діагноз "сибірська виразка" попередньо підтвердився у 8 осіб, зокрема у трьох дітей. Один із дітей, 12-річний хлопець, помер у лікарні. Російські ЗМІ відзначають, що спалах сибірської вираки у регіоні зафіксований вперше за 75 років.

 

02 серпня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів