У пожежно-прикладному не було рівних хустським професіоналам

Відбувлися традиційні змагання підрозділів оперативно-рятувальної служби Закарпаття

 

Традиційно на початку червня - кращі працівники з усіх підрозділів оперативно-рятувальної служби Закарпаття збираються на ужгородському стадіоні ?Авангард? для проведення особисто-командної першості області з пожежно-прикладного спорту.
Цього разу учасників спортивних баталій вітав заступник голови обласної організації ФСТ ?Динамо? ?ван Пантьо, представники спортивної громадськості краю та інші поважні гості.
Як наголосив начальник Управління МНС України в Закарпатській області підполковник внутрішньої служби Ернест Улинець, пожежно-прикладний спорт - це не просто боротьба за метри та секунди, адже кожна перемога на спортивному майданчику ста? запорукою порятунку людей та їх майна в умовах реальної надзвичайної ситуації.
По тому, як переможці минулорічних змагань ? команда Ужгородського гарнізону ? підняли прапор змагань, почалася боротьба між командами. Сво? вміння люди вогняної професії демонстрували у п?яти видах. У запеклій боротьбі ніхто не хотів поступатися. Всі прямували до одні?ї мети ? перемоги.
У першому виді змагань ? подолання стометрової смуги з перешкодами ? рівних не було Роберту Батрину з Ужгорода (минулоріч він був третім), другим фінішував минулорічний переможець цього виду змагань хустянин Михайло Ткач, трет? місце посів представник тячівської команди Роман Немеш.
Потім учасники почали підйом штурмовою драбиною у вікно четвертого поверху навчальної вежі. Трійка лідерів, які минулого року займали п??дестал не змінилася. Тут традиційно переміг хустянин ? Руслан Микита, ?срібло? виборов Володимир Куртанич з обласного центру, а Михайло Ткач з Хуста фінішував третім.
Непростим був третій вид змагань ? підйом висувною драбиною на ту ж саму навчальну вежу, в якому брало участь одразу по два представники з кожної команди. ? знову кращими були хустяни. Не на багато від них відстали іршавські спортсмени, а третіми виявилися представники Тячівського гарнізону.
Цікавим виявився наступний етап ? пожежна естафета чотири по сто метрів. Учасники, після подолання численних перешкод, завершують вид гасінням вогню порошковим вогнегасником. Найбільш тренованою тут виявилася команда Ужгородського гарнізону. Другими фінішували спортсмени з Хуста, а трет? місце виборов Виноградівський гарнізон.
На завершення ? бойове розгортання та подача води з використанням пожежної мотопомпи. Фахівці добре знають, що успіх у цьому виді змагань залежить не стільки від швидкості виконання вправи, як від техніки виконання та , можливо, спортивного везіння. Останн?, у свою чергу, поляга? винятково у наполегливості тренувань. Так чи інакше, а суперникам ?втерли носа? знову професіонали з Хуста, за ними ? Свалява, а ?бронзу? відвоювали пожежники Ужгорода.
У загальнокомандному заліку перемогу святкували спортсмени з Хустщини. ?нші призові місця відповідно посіли команди Ужгородського та Тячівського гарнізонів,
Усіх переможців змагань було нагороджено медалями й грамотами управління МНС України в Закарпатській області та заохочено грошовими преміями, а команді-переможниці змагань було вручено перехідний кубок змагань.

 

08 червня 2005р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів