До масштабних військових навчань долучилися закарпатські резервісти

До масштабних військових навчань долучилися закарпатські резервісти
Навчальні збори із резервістами оперативного резерву першої черги на Рівненському та Яворівському полігонах завершились минулого тижня. Після навчань додому повернулись і закарпатські резервісти.

 

Збори тривали майже два тижні, участь у них взяли жителі більшості районів Закарпаття – Берегівського, Виноградівського, Рахівського, Тячівського, Хустського, Іршавського, Міжгірського та м. Ужгород. Підготовку пройшли як десантники, так і танкісти, артилеристи, зв’язківці та військові медики.

«Закарпатські резервісти показують високу мобілізаційну спроможність та самосвідомість у ставленні до військового обов’язку, – зазначив тимчасовий виконувач обов’язків військового комісара області Петро Марко. – За словами командування навчань, всі резервісти діяли впевнено, адже це досвідчені воїни із бойовим досвідом. Сподіваємось на таке ж відношення закарпатців і до наступних навчань, адже сильне військо має постійно підтримувати свої навички й уміння».

Учасників зборів на Рівненщині під час урочистого шикування нагородами та відзнаками Генерального штабу і оперативного командування «Захід» нагородив командувач військ оперативного командування генерал-майор Ігор Довгань.

Загалом під час проведення зборів понад 50 резервістів прийняли рішення про продовження військової служби в Збройних Силах України за контрактом. Серед бажаючих повернутись до війська у новому статусі військового-контрактника – і троє закарпатців.

Всім резервістам виплачено грошове забезпечення та організована відправка до місць проживання. До кінця місяця подібні навчання проведуть ще у п’яти бригадах Збройних Сил України, до них так само залучать резервістів із Закарпаття.

 

20 вересня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів