В Ужгороді відкрили меморіальну дошку закарпатському воїну, який віддав своє життя за Україну

В Ужгороді відкрили меморіальну дошку закарпатському воїну, який віддав своє життя за Україну
Пам'ятну дошку військовослужбовцю 53-ї окремої механізованої бригади, старшому солдату Юрію Біровчаку відкрили та освятили вчора в Ужгороді, у мікрорайоні Доманинці.

 

Дошку встановили на фасаді НВК «Гармонія» - школі, випускником якої у 1984 році був Юрій, – з ініціативи ГО «Українська асоціація інвалідів АТО» в Закарпатській області, повідомили в прес-службі Ужгородської міськради.

Вшанувати пам’ять загиблого ужгородця прийшли міський голова Богдан Андріїв, військовий комісар Ужгородського ОМВК Микола Журавльов, рідні Юрія Біровчака - сестра Оксана та брат Михайло, депутат міської ради Юрій Станко, голова комітету самоврядування мікрорайону Доманинці Тетяна Росоха, вчителі та учні НВК, священнослужителі, односельчани.

Мітинг-реквієм розпочали Гімном України, у пам’ять про загиблого пролунав символічний залп, після чого меморіальну дошку відкрив учасник бойових дій, майор Сергій Ленецький.

«Сьогодні у нас хвилююча мить, але вона водночас і повчальна, бо завдяки зусиллям Миколи Журавльова, який дбає про кожну сім’ю, що втратила годувальника, своїх близьких, завдяки громадським активістам ми відкриваємо дошку пошани земляку, який не сидів удома, не ухилявся від служби, а виконав свій громадянський обов’язок. І як герой поклав своє життя за свободу та незалежність, за територіальну цілісність нашої країни», — сказав Ужгородський міський голова Богдан Андріїв.

Священики помолилися та освятили пам’ятну дошку, присутні запалили свічки – у пам’ять не тільки про Юрія Біровчака, а й усіх Героїв, які віддали своє життя за суверенність нашої держави і мирне життя.

 

01 жовтня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів