Не стало Почесного громадянина Ужгорода, колишнього міського голови Еміла Поповича

Не стало Почесного громадянина Ужгорода, колишнього міського голови Еміла Поповича
Міський голова Богдан Андріїв, депутатський корпус Ужгородської міської ради, виконавчий комітет, Рада старійшин Ужгорода з глибоким сумом повідомляють, що на 78-му році життя помер голова Ужгородського міськвиконкому (міський голова) у 1979-90 роках, Почесний громадянин Ужгорода Еміл Михайлович Попович.

 

12 років, коли Еміл Михайлович очолював Ужгород, називають піком розбудови обласного центру Закарпаття. Чимало знакових будівель – обласний драматичний театр, готель “Закарпаття”, спорткомплекс “Юність” та тенісні корти на вулиці Шумній, новаторська будівля ПАДІЮНу на Студентській набережній, корпуси міської лікарні на БАМі, заводи “Турбогаз” та “Електродвигун”, тисячі квартир у нових мікрорайонах – до всього цього він доклав чималі зусилля і організаторський талант.

Під час його керівництва містом до Ужгорода приєдналися Горяни, Доманинці, Дравці, він провів конкурс проектів розбудови міста, за напрацюваннями якого 5 проектних інститутів Москви, Львова й Ужгорода розробили генеральний план розвитку міста над Ужем. Із 1987 року з ініціативи Еміла Поповича вже традицією стало широкомасштабне відзначення Дня міста, а Міжнародна дитяча олімпіада, яку він зважився провести в Ужгороді, увійшла в історію країни і міжнародного олімпійського руху.

Еміла Михайловича всі, хто його знав, завжди характеризували як суворого, вимогливого, але дуже виваженого, справедливого і мудрого керівника. Попри те, що він пішов із посади голови міськвиконкому на зламі історичних та ідеологічних епох, ще тривалий час допомагав своєму наступнику цінними практичними порадами.

Величезний досвід Еміла Поповича і в незалежній Україні служив усьому Закарпаттю на посадах начальника управління зовнішньоекономічних зв’язків обласної адміністрації, керівника спеціальної економічної зони «Закарпаття», підприємства із запровадження інвестиційних проектів ТОВ “ІПЕК-Україна”. Він також завжди дбав про розвиток Ужгорода, активно працював у Раді старійшин міста, громадському об’єднанні «Депутатський клуб «Позиція».

Не стало щирого патріота Ужгорода і всього Закарпаття, Почесного громадянина міста, людини високих моральних принципів. Нехай земля Емілу Михайловичу Поповичу буде пухом, а світла пам’ять про його справи назавжди залишиться в історії Ужгорода.

 

23 січня 2017р.
-->

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів