В Ужгороді експерти та активні громадяни роздумовували як має розвиватися місто

В Ужгороді експерти та активні громадяни роздумовували як має розвиватися місто
Чи можливий успіх бізнесу без успішного міста — це питання обговорювали в Ужгороді у «Совиному гнізді» під час стратегічної сесії з розвитку міста. Понад 70 учасників виявили зацікавленість подискутувати про майбутнє обласного центру. З-поміж них — науковці, бізнесмени, працівники міськради, громадські діячі та інші активні ужгородці.

 

Тетяна КОЛЕСНИК

представник ГО «Інститут міста Ужгород»

Представники бізнесу мають напрацювати своє бачення розвитку міста, чого їм не вистачає для цього розвитку. Можливо, що вони мають зробити для того, щоби місто розвивалося краще. Формат заходу такий, що люди розбиваються на групи і вони можуть пропрацювати кожну проблему окремо. Тобто це не так, що люди приходять і слухають якусь лекцію. Вони працюють безпосередньо: напрацьовують проблематику, самі шукають шляхи вирішення цієї проблеми

Учасники сесії працювали в кількох групах, згодом узагальнили пропозиції.  Що важливо — презентували дерево проблем і дерево рішень. Таким чином отримали нові знання про шляхи розвитку міста. Важливість подібних заходів в Ужгороді особливо відзначили представники бізнес-кіл.

Тарас ВОРОТНЯК

бізнесмен, представник ГО «Гонт»

Вважаю, що кожному жителю не байдужа доля нашого міста. І варто не тільки у Фейсбуці обговорювати проблеми міста, а й інколи брати реальну участь у пошуках шляхів розвитку міста. Низька активність населення, яка проявляється в аполітичності, якраз і є тою причиною нашої незадоволеності інфраструктурою міста чи якістю життя. Мене тішить наявність такої дискусії. Те, що люди, попри те, що сьогодні неділя, знайшли час і обговорюють теми нашого майбутнього.

Основною метою зустрічі було напрацювати бачення розвитку міста, аби найближчим часом втілити ідеї при формуванні стратегії. З-поміж іншого,учасники погодилися: важливим елементом процвітання Ужгорода є залучення міжнародних зв’язків, наявність конкретних ідей, взаємодія бізнесу і влади.

 

20 лютого 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів