Музика композитора, який передрік велич своїй музиці і власний трагічний кінець, звучала в Ужгороді

Музика композитора, який передрік велич своїй музиці і власний трагічний кінець, звучала в Ужгороді
"Музика лише тоді починає жити своїм життям, коли її автор сходить з розуму", - писав видатний композитор 19 століття Роберт Шуман.

 

І справді, музика Шумана часто вражає своєю неоднозначністю, потужною енергетикою та незвичними поєднаннями звуків, особливо, як для музики 19 століття. Та й не секрет, що Роберт і справді був божевільним, і закінчив своє життя в психіатричній лікарні. Попри це Шумана і досі вважають одним із найкращих композиторів епохи романтизму.

Твори саме цього композитора, вчора, 28 березня, лунали в Закарпатській обласній філармонії.

Виконували твори Шумана симфонічний оркестр філармонії під керівництвом Вікторії Свалявчик-Цанько та віртуозна піаністка з Києва Анастасія Толстоног.

Для всіх слухачів прозвучали 2 твори композитора, а саме 4 симфонія ре-мінор та фортепіанний концерт ля-мінор, який, до речі, відомий тим, що був написаний для дружини Шумана, віртуозної піаністки свого часу Клари Вік-Шуман.

Анастасія Толстоног виступала в Ужгороді вже не вперше, адже у 2012 році брала участь в ужгородському музичному фестивалі «Музика без кордонів». Зараз Анастасія вже доволі відома виконавиця, яка постійно гастролює містами України, граючи твори відомих композиторів різних епох. Крім цього, виконавиця є популяризаторкою творчості українського композитора Володимира Косенка.

Твори Роберта Шумана, за словами ведучої, музикознавиці Наталії Піцур, звучать у залі Закарпатської філармонії вкрай рідко. Однак вчора всі присутні у залі могли насолодитися музикою видатного композитора-романтика, яка завжди чарує своєю оригінальністю, динамікою та чутливістю.

uzhgorod.net.ua

 

29 березня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів