В Ужгороді 16 березня відбудуться меморіальні заходи до другої річниці трагедії Маріупольського театру

В Ужгороді 16 березня відбудуться меморіальні заходи до другої річниці трагедії Маріупольського театру
16 березня – друга річниця одного з найбільших терактів, які здійснила Росія в Україні. Того дня російський літак скинув дві надпотужні бомби на будівлю Маріупольського драмтеатру, що слугувала прихистком для сотень мирних мешканців.

 

До дня пам'яті про трагедію, Донецький академічний обласний драматичний театр і Закарпатський академічний обласний український музично-драматичний театр ім.братів Ю.-А. та Є.Шерегіїв запрошують мешканців і гостей Ужгорода долучитися до меморіальних заходів.

О 10:00 актори Донецького та Закарпатського театрів зберуться разом перед будівлею театру і напишуть крейдою слово "ДІТИ".

Після цього відбудуться два благодійні покази вистав Закарпатського облмуздрамтеатру:

12:00 – "Витівки короля Дроздоборода" (реж. Клара Берец). Щоб потрапити на виставу, потрібно принести дитячі іграшки, які потім будуть відправлені дітям та військовим прифронтових міст України.

18:00 – "Наталка Полтавка" (реж. Анатолій Філіппов). Вхід вільний.

Протягом дня у холі театру діятиме локація від "Руху підтримки закарпатських військових" зі збору коштів на купівлю дронів для наших захисників.

О 20:00 глядачів запрошують ушанувати пам'ять загиблих унаслідок збройної агресії в театрі Маріуполя хвилиною мовчання та запалити свічки біля напису "ДІТИ".

Поки Закарпатський облмуздрамтеатр гратиме вистави в Ужгороді, Донецький академічний обласний драматичний театр представлятиме "Маріупольську драму" (реж. Євген Тищук) у Києві – 16 березня о 19:00 на малій сцені Національного театру імені Івана Франка. Показу вистави також передуватиме меморіальний захід: о 10:00 перед будівлею столичного театру актори напишуть крейдою слово "ДІТИ" та позначать його лампадками. Вшанувати в такий спосіб пам'ять про загиблих у Маріупольському театрі в день роковин Донецький театр закликає всю театральну спільноту України.

Департамент культури Закарпатської ОВА

 

15 березня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів