Заступник міністра в Ужгороді запевнив, що дешеві ліки будуть не лише для трьох категорій хворих

Заступник міністра в Ужгороді запевнив, що дешеві ліки будуть не лише для трьох категорій хворих
Важливий напрямок реформи охорони здоров'я в Україні – забезпечення населення лікарськими засобами. Про це розповів заступник міністра охорони здоров'я Роман Ілик сьогодні під час прес-конференції в Ужгороді.

 

"Більшість українців купують ліки за свої кошти, але не завжди можуть собі це дозволити. Тому ми і започаткували проект доступні ліки", - зазначив пан Роман.

Наразі до переліку ліків, які люди можуть отримати безкоштовно, входять 345 найменувань. Це переважно головні, життєво необхідні ліки. 

Поки що ліки за державні кошти можуть отримати люди, які страждають на серцево-судинні захворювання, хворі з діабетом другого типу та хворі на астму. Але пан Роман зазначив, що кількість назологій збільшуватиметься, а проект "Доступні ліки" - розшириться.

uzhgorod.net.ua

 

28 квітня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

  1. громадянин 2017-04-30 / 16:57:14

    Не зовсім зрозумілі зміни по лікам. В Германіїї, Словакії, Венгрії та ін. ціни на ліки для хронічно хворих людей в багато разів нижчі ніж в Україні. Чому у нас не припинена ця вакханалія-бізнес на ліках ? Справа не лише в тому, що держава буде доплачувати за ліки, а в тому, що потрібно раз і назавжди навести порядок в цій галузі та припинити ці злочинні схеми заробітку на хворих людях. їздимо за кордон і в любій аптеці купляємо ліки (звичайно по рецепту). Виходить,що у нас ніби хочуть зробити добре людям, але перемогти мафію фармації не можуть чи не хочуть.