Як в Ужгородському замку поліція охорони хуліганів затримувала

Як в Ужгородському замку поліція охорони хуліганів затримувала
Закарпатський краєзнавчий музей, багатий своїми фондами, але найцінніша спогадка минулого, яка знаходиться на його території - Ужгородський замок...

 

Раніше тут жили графи, вельможі, сьогодні ж тисячі туристів мають нагоду ознайомитися із минулим області. Аби відпочинок на території був не тільки цікавим, а й безпечним, охорону в музеї забезпечують працівники поліції охорони Закарпаття.

Зазвичай, знайомство з архітектурною пам’яткою проходить спокійно, а от днями охоронцям довелось викликати наряд групи затримання - на території музею розгорнулися події, як у бойовику. Десята година ранку, здавалося б, у замку цієї години спокійно, але ні - з самого ранку тут вирує життя. Туристи не втрачають ні хвилини : відвідують споруду минулого. Але якщо одні насолоджуються краєвидами, фотографуються, то інші зважуються на порушення правил. Так, двоє молодиків вирішили палити у замковому дворі, що суворо забороняється правилами перебування на території. Охоронець УПО одразу помічає порушників.

- Доброго дня, молоді люди, пробачте, але вам доведеться припинити паління, адже в замку це суворо заборонено, - звернувся до чоловіків охоронник.

Однак слухати його вони і не думали, у відповідь охороннику пішла і нецензурна лайка, і образи, а згодом один і з хлопців ще й дістав з кишені ножа.

- Ходи сюди, я покажу можна тут курити чи ні, - з криками та погрозами кинулися порушники до охоронця.

Досвідчений поліцейський не розгубився – натиснув кнопку «Термінового виклику поліції». Вже за лічені хвилини на місце події прибув наряд реагування Управління поліції охорони області.

- Стояти, киньте зброю! - крикнули поліцейські.

Один з відвідувачів-порушників кинувся навтьоки, іншому ж довелось здатися.

- І такі ситуації - непоодинокі, на щастя, сьогодні поліцейські навчалися. За таким сценарієм ми провели оперативно-тактичні навчання. Працювали ми в системі єдиної дислокації, разом з патрульними поліцейськими. Допоки поліцейські охорони розбирались у ситуації на місці події, патрульні блокували виходи з музею. Такі заняття ми поводимо систематично на різних об’єктах, таким чином полісмени вдосконалюють алгоритм дій в різноманітних ситуаціях, - розповідає командир роти Управління поліції охорони в Закарпатській області Микола Боднар.

- Під охороною УПО нині перебувають понад 4 тисячі об’єктів, хлопці кілька десятків разів на день виїжджають на спрацювання, і ніколи не знають, чого там чекати, тож повинні бути готовими до всього, - додає поліцейський.

Патрульні поліцейські, які прибули на об’єкт, миттєво затримали утікача, тож усіх умовних злочинців було затримано, і якби це не були навчання, то хуліганам довелося б нести відповідальність за скоєне.

Дії працівників обох структур у системі єдиної дислокації їх керівники оцінили на відмінно, кажуть - поліцейські прибули вчасно, спрацювали професійно, дотримуючись заходів особистої безпеки.

Джерело: Управління поліції охоронив Закарпатській області

 

26 травня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів