5-й Всеукраїнський експедиційно-польовий збір команд юних зоологів відбувся в Ужгороді

5-й Всеукраїнський експедиційно-польовий збір команд юних зоологів відбувся в Ужгороді
Загалом Закарпаття прийняло близько 60-ти дітей з 20-ти областей України, котрі упродовж трьох днів знайомилися з фауною краю.

 

Разом з науковцями досліджували комах, птахів, плазунів, земноводних. Відвідали також форелеве господарство, де ознайомилися з особливостями їх вирощення.

Олександр ГЕРЕВИЧ, директор Закарпатського обласного еколого-натуралістичного центру:

Ми будемо знайомити з роботою нашого екоцентру, де ми маємо тоже зоолого-тваринницький відділ. Ми маємо куток природи внутрішній і зовнішній, пташний. І будемо розказувати діткам, як потрібно правильно утримувати тварин у себе вдома. Розкажемо. Тому що ми знаємо, що маємо нести відповідальність за тих тваринок, яких приручили.

Пан Андрій приїхав зі Львова. Разом з юними науковцями досліджують фауну орнітологічного заказника «Чолгинський».

Андрій КИЙКО, директор Львівського обласного центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді:

Зі мною приїхало ще двоє хлопчиків, які в минулому році брали участи у Школі передового досвіду, яка базується в орнітологічному заказнику «Чолгинський», який базується у Львівській області. Вони там разом з фаховими науковцями-орнітологами займалися відловом, кільцюванням, промірюванням птахів, які на міграції в серпні місяці зупиняються на ставках, які є на території цього заказника. І там орнітологи більше вже більше 15-ти років займаються відловом цих птахів.

Дітлахи приїхали з позашкільних навчальних закладів еколого-натуралістичних напрямів. Ділилися досвідом та презентували свої дослідницькі роботи. Зізнаються – польова експедиція на Закарпатті залишить у пам’яті тільки найкращі враження.

Дмитро ВОЛЯНСЬКИЙ, школяр зі Львівщини

Мене вразило саме вирощення форелі, скільки їх можна особин запустити в один став, їхня величність, їхнє забарвлення, їхні умови проживання, так само ендеміки, які тільки на тій території. Наприклад, такі як форель ставкова, золота, яка тут є тільки для краси. Їх дуже мало.

Роман БАКРАНЬОВ, школяр із Сум

Я перший раз побував у Карпатах. На Закарпатті. Я перший раз побачив гірську річку, такий стрункий потік гірської річки. Я представляв роботу «Чисельність соловейка східного в місті Суми.

Окрім дослідницької складової, насиченою була також екскурсійна та дозвільна програма збору. Учасники відвідали зоологічний, краєзнавчий музей та туристичні комплекси Закарпаття.

Джерело: УжІнформ

 

09 червня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів