Хто з закарпатців підпадатиме під дію нового Закону про мобілізацію?

Хто з закарпатців підпадатиме під дію нового Закону про мобілізацію?
З метою удосконалення законодавства у сфері мобілізаційної підготовки та мобілізації України з урахуванням досвіду проведення часткової мобілізації в Україні у Верховну Раду внесено проект закону № 6564 «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію».

 

У запропонованому документі визначено принципи, правові та організаційні засади мобілізаційної підготовки та мобілізації в Україні, а також повноваження органів державної влади, інших державних органів, органів місцевого самоврядування, уповноваженого суб’єкта господарювання з управління об’єктами державної власності в оборонно-промисловому комплексі — Державного концерну «Укроборонпром», основні функції Міноборони України та Генерального штабу Збройних Сил України у сфері мобілізаційної підготовки та мобілізації, обов’язки підприємств, установ, організацій незалежно від форми власності, повноваження і відповідальність посадових осіб та обов’язки громадян щодо здійснення мобілізаційних заходів.

Зокрема, нормативним актом запропоновано встановити, що мобілізація може бути загальною або частковою та проводиться відкрито чи приховано.

Також передбачено укладення мобілізаційних контрактів на особливий період, врегульований військово-транспортний обов’язок.

Стосовно неприбуття громадянина до військового комісаріату під час мобілізації, то поважними причинами вважаються:

- перешкода стихійного характеру, хвороба або інші обставини, які позбавили його можливості особисто прибути в зазначені пункт і строк;

- смерть його близького родича (батьків, дружини (чоловіка), дитини, рідних брата, сестри, діда, баби) або близького родича його дружини (чоловіка).

Крім того, у документі прописано обов’язки громадян щодо мобілізаційної підготовки та мобілізації.

Джерело:"ЧП"

 

20 червня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів