Літні гриби — трохи "не те"! Якісні гриби бувають тільки восени!
Біля зеленого ринку в Ужгороді продавців — мов грибів після дощу. Власне, й торгують вони лисичками, білими та підберезниками. Здебільшого — свіжими та сушеними.
Тетяна ДЬОРДЬ, продавець грибів
Всілякі гриби: білі, підберезовики, лисички, голубінки. Різні ціни: 50, 70, 20.
Ціни майже у всіх продавців однакові. За лисички просять від 35 до 40 гривень, білі гриби обійдуться в середньому за 60. Одні з найдешевших (красноголовці) — за 20. Сушені гриби в трилітровій банці готові віддати за 220 гривень. Ужгородка Марта Миколаївна прийшла подивитися, чим торгують колеги, адже сама вже понад 50 років ходить до лісу. Розвідала майже всі місця і виробила власний маршрут.
Марта ФОГАШ, грибарка
Я ходжу у Тур’ячки і виходжу Вільшанки. І назад теж так. Спускаюся вниз у Тур’ячки і йду на автобус. Автобус о 15:30 в Тур’ячках. А завтра йду у «Три п’ятірки». Подивлюся там ті коричневі, червоні, голубинки. А потім іду у Стрипу, там з’явилися маленькі білі. Вчора принесли.
А ужгородець Іван Тегза переконує: якісні гриби бувають тільки восени. Також їх необхідно продавати у спеціально відведених місцях. Не при дорозі і не разом з іншими продуктами.
Іван ТЕГЗА, грибар
Коли сухо, один гриб збирає до 50 квадратних метрів негативних речовин, хімікатів. То є дуже шкідливо. Люди не знають. У справжнього опенька на ніжці є такий зонтик, а у несправжнього нема. І часто люди плутають і отруюються. Є умовно їстівні гриби, які потребують спеціальної обробки. Треба кип’ятити до 20 хвилин.
Для тих, хто таки зважився купити гриби з рук, пані Валентина розповідає, як правильно обробити лисички. Переконує: їстівні лісові гриби яскраво-жовтого кольору корисні для лікування ракових захворювань, печінки, поганого зору. Смачним рецептом поділилася і з глядачами Ужінформ.
пані Валентина, кулінар
Ножки трохи почистити, промити добре і на сковорідку. Хай тушаться у своїй же воді, поки не википить водичка. А на іншій сковорідці, а можна й на тій, цибульку підсмажили, все перемішали. Хай протушиться разом із цибулькою. А під кінець додайте кілька зубчиків часнику і теж хай пропариться під кришкою. А якщо без часнику, то цибулька і сметана.
Наразі торгівля триває активно, але вже за тиждень-два сезон, прогнозують, завершиться. А вартість грибів буде залежати від їх виду і врожайності.
Джерело: Ужінформ
-->
До теми
- Пізнавальний захід для батьків і дітей «Сімейний фестиваль» пройшов в Ужгороді
- Майстер-клас із розпису великодніх писанок для дітей прикордонників провели в ужгородському храмі
- В Ужгороді вже місяць працює дитячий простір "Кіфлик" для переселенців
- На Закарпатті триває екоакція "Шевченко єднає Україну"
- В Ужгороді у замку пластуни відзначили 112-річчя першої присяги
- Чат-бот «ДієСлово» презентували в Ужгороді
- Для поранених військових, які лікуються або проходять реабілітацію в медичних закладах Ужгорода, провели екскурсію містом
- «Дні сакури в Ужгороді» – сьогодні та завтра у місті низка заходів, переважна більшість яких має благодійну мету
- В Ужгороді святкуватимуть 112-ту річницю Пласту (ПРОГРАМА)
- В Ужгороді у неділю запрошують на благодійний сакуровий забіг
- В Ужгороді минулого тижня з’явилися на світ 53 малюки
- Ще один крок до новітніх методик лікування: у нейроцентрі провели рідкісну операцію
- Учні ужгородського ліцею вирощують мікрозелень і частину грошей донатять на ЗСУ
- В Ужгороді працює котокав’ярня, в якій живуть 14 котів із притулку
- 100 людям вже надали допомогу у реабілітаційному центрі в Ужгороді
- Друге приміщення ліцею «TheoBand» освятили в Ужгороді
- В Ужгороді стартує пізнавальний проєкт для підлітків "У міста є Я". Як взяти участь?
- В Ужгороді відкрили меморіальну дошку у пам'ять про загиблого Героя 20-річного Ігоря Воєводіна
- Дитячий уролог Ужгорода Олександр Сима: коли з дитиною потрібно звертатися до лікаря?
- 7 проєктів перемогли у конкурсі ідей «Створи свій Ужгород. Інтегрований, інклюзивний, безпечний»
До цієї новини немає коментарів