Мер Ужгорода поспілкувався з головою Державної служби України з питань праці Романом Чернегою

Мер Ужгорода поспілкувався з головою Державної служби України з питань праці Романом Чернегою
Сьогодні Ужгородський міський голова Богдан Андріїв зустрівся з головою Державної служби України з питань праці Романом Чернегою.

 

Під час спілкування, у якому також взяли участь заступник міського голови Ужгорода Ігор Фартушок, начальник управління Держпраці у Закарпатській області Богдан Дорош і начальник управління праці та соціального захисту населення Ужгородської міської ради Андрій Біксей, обговорили, зокрема, питання легалізації заробітної праці та дотримання трудового законодавства. Детально йшлося як виконуватимуть на місцях постанову Кабміну № 295 «Деякі питання реалізації статті 259 Кодексу законів про працю України та статті 34 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”.

Відповідно до ряду нормативно-правових актів, державний контроль за дотриманням законодавства про працю покладено на виконавчі органи міських рад міст обласного значення та сільських, селищних, міських рад об’єднаних територіальних громад (з питань своєчасної та у повному обсязі оплати праці, додержання мінімальних гарантій в оплаті праці, оформлення трудових відносин).

На розгляд сесії міської ради пропонується внести проект рішення, згідно з яким безпосередні функції в частині контролю за додержанням законодавства про працю буде покладено на управління праці та соціального захисту населення Ужгородської міської ради. З цією метою планується розширити штат управління, внести подання про видачу посадовим особам управління посвідчень інспекторів праці.

Роман Чернега пообіцяв повну підтримку та методичну допомогу для Ужгородської міської ради з питань роботи інспекторів праці.

Джерело: Офіційна сторінка Ужгородської міськради у ФБ

 

01 вересня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів