Закарпатський народний хор запрошує всіх на концерт з нагоди потрійного свята!

Закарпатський народний хор запрошує всіх на концерт з нагоди потрійного свята!
Покрова Пресвятої Богородиці – особливе свято в історії України. З давніх-давен козаки вважали Божу Матір своєю покровителькою. Саме на Покрову вони збиралися, щоб вирішити найважливіші питання старшини.

 

Козацтво було рушійною силою в утвердженні української державності. І цілком закономірно, що віднедавна в цей день ми вшановуємо ще й захисників Вітчизни.

15 жовтня Заслужений академічний  Закарпатський народний хор запрошує всіх на концерт з нагоди цього потрійного свята. У програмі – кращі пісні і танці з репертуару колективу, духовна музика, твори патріотичного звучання. Художній керівник і головний диригент – заслужений працівник культури України Наталія Петій-Потапчук. Балетмейстер-постановник – заслужений працівник культури України Михайло Сачко. Солісти – Яна Садварій, Наталія Мацко, Андрій Свид, Михайло Бровді, Вікторія Тимко. Ведуча – Наталія Делеган.

Концерт відбудеться у рамках проекту «Музика вихідного дня». Початок о 17.00.

До слова, цей осінній період став дуже насиченим для Закарпатського народного хору – провідний колектив нашого краю активно працював над новими творами, підготував кілька різноманітних яскравих програм у рамках святкування Дня Ужгорода, виступив на етнофестивалі «Бобовищанське гроно» та ряді інших цікавих заходів. А вже 19 жовтня Заслужений академічний Закарпатський народний хор покаже самобутнє і колоритне мистецтво нашого краю у Вінниці. Цим концертом Вінницька обласна філармонія розпочинає цикл концертів «Слухай, співай, грай українське», у рамках якого впродовж року на тамтешній сцені виступлять чотири знані колективи-популяризатори народної творчості України. Сподіваємося, вінничанам припаде до серця одна з найяскравіших програм закарпатських артистів «Ой, на горі винобрання».

Підготувала Таїсія Грись

 

10 жовтня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів