Закарпаття: Шукачам притулку та біженцям — юридичну та соціальну допомогу

Закарпаття: Шукачам притулку та біженцям — юридичну та соціальну допомогу
Про це говорили сьогодні на "круглому столі" в обласному центрі місті Ужгороді.

 

У рамках реалізації проектів, які фінансуються УВКБ ООН «Юридична та соціальна допомога шукачам притулку та біженцям» та «Юридична допомога та інформування осіб без громадянства та осіб що піддаються ризику без громадянства у Закарпатті» 8 лютого відбулося засідання круглого столу з метою узгодження спільних дій щодо реалізації в області плану заходів щодо інтеграції біженців та осіб, які потребують додаткового захисту, в українське суспільство на період до 2020 року та підготовки Меморандуму про співпрацю.

У засіданні взяли участь директор Закарпатського обласного центру зайнятості Юрій Фущич, директор Міжнародного фонду охорони здоров’я та навколишнього середовища «Регіон Карпат» NEEKA Альберт Пірчак, начальник служби у справах дітей Закарпатської облдержадміністрації Світлана Якімеліна, заступники департаментів освіти і науки, соціального захисту населення, охорони здоров’я Закарпатської облдержадміністрації, директор пункту тимчасового розміщення біженців м. Мукачево, м. Перечин та представники міграційної служби.

Під час круглого столу окрема увага була зосереджена на обговоренні питання застосування чинного законодавства в роботі з притулку, працевлаштування та соціалізації, а також міжвідомчої взаємодії по роботі з біженцями. Зокрема, учасники круглого столу наголосили на гострій проблемі, пов’язаній із відсутністю необхідної кількості перекладачів з мов, розповсюджених в азіатському регіоні та Африці, а також відсутності процедури роботи, які не виявляють наміру отримати статус біженця або особи, яка потребує додаткового захисту.

Альберт Пірчак ознайомив присутніх з напрямками роботи Міжнародного фонду охорони здоров’я та навколишнього середовища «Регіон Карпат» NEEKA.

Юрій Фущич інформував присутніх про ринок праці області, ознайомив з ринкоутворюючими підприємствами, які потребують робочої сили, актуальними вакансіями, послугами які надає служба зайнятості та умовами реєстрації в службі зайнятості безробітних іноземців та осіб без громадянства, які постійно проживають в Україні, визнані в Україні біженцями або особами, які потребують додаткового захисту, яким надано в Україні притулок чи тимчасовий захист, а також тих, що одержали дозвіл на імміграцію.

На завершення круглого столу сторонами внесено пропозиції щодо напрямків співпраці, які прописали у Меморандумі.

Джерело: Закарпатський обласний центр зайнятості

 

09 лютого 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів