Вже з 1 вересня сфера професійно-технічної освіти Закарпаття запрацює по-новому?

Вже з 1 вересня сфера професійно-технічної освіти Закарпаття запрацює по-новому?
У регіоні всерйоз взялися активно впроваджувати стандарти професійної освіти нового покоління.

 

Навчально-методичний центр ПТО провів вебінар для заступників директорів із навчально-виробничої роботи, старших майстрів та методистів ЗП(ПТ)О з питань розроблення робочих навчальних планів та програм за стандартами професійної (професійно-технічної) освіти на основі компетентнісного підходу. Цьому передувала робота творчих груп педагогічних працівників над визначенням переліку предметів загальнопрофесійної, професійно-теоретичної підготовок та розробкою освітніх програм відповідно до СП(ПТ)О з професій, підготовка з яких буде здійснюватися за новими стандартами з 1 вересня 2018 року.

Методист центру Войченко Л.П. зупинилася на структурі робочих навчальних планів, вимогах до їх складання, особливостях розробки освітніх програм згідно з визначеними у стандартах загальнопрофесійними та профільними професійними компетентностями. Наголосила на необхідності організувати роботу методичних комісій (викладачів загальнопрофесійної, професійно-теоретичної підготовки, майстрів виробничого навчання) над розробкою робочих навчальних програм спільно з роботодавцями та відповідно до їхніх пропозицій, щоб забезпечити практично орієнтоване навчання, результат якого відповідатиме вимогам підприємств, потребам високотехнологічного сучасного виробництва та сфери послуг.

У ході вебінару його учасники отримали актуальну інформацію з різних питань діяльності закладів професійної освіти. Зокрема, директор НМЦ ПТО Слюсарєва О.В. ознайомила з основними положеннями проекту Концепції розвитку та модернізації підготовки кваліфікованих кадрів „Сучасна професійна освіта”, винесеної на громадське обговорення МОН України.

Щодо необхідності приведення ліцензій у відповідність свідоцтвам про атестацію ЗП(ПТ)О говорила Савченко Т.Л., методист центру – відповідальний секретар регіональної експертної ради.

Про хід упровадження елементів дуальної форми навчання у професійну підготовку кваліфікованих робітників у ВПУ № 3 м. Мукачево та порядок вирішення першочергових завдань закладами освіти, де планується така робота, інформував методист НМЦ ПТО Маслюк І.Ф.

Джерело: НМЦПТО у Закарпатській області

 

12 квітня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів