Наукові дослідження ужгородських студентів-істориків відзначили дипломами Дебреценського університету

Наукові дослідження ужгородських студентів-істориків відзначили дипломами Дебреценського університету
Троє представників Українсько-угорського ННІ Ужгородського нацуніверситету взяли участь у міжнародній конференції на підтримку талановитої молоді «Inter Talent Unideb».

 

27 квітня в Угорщині на базі Університетського академічного комітету Дебреценського університету відбулася міжнародна конференція на підтримку талановитої молоді «Inter Talent Unideb». До участі запросили студентів та аспірантів різних вишів Карпатського регіону. Кожен заклад вищої освіти мав можливість делегувати на форум від одного до трьох представників.

Презентувати рідну альма-матер на міжнародному заході мали нагоду і троє студентів кафедри історії Угорщини та європейської інтеграції Українсько-угорського навчально-наукового інституту Ужгородського університету – Естер Балла, Жофія Доргай та Камілла Марошан. Молодь здобула неоціненний досвід і позитивно відгукується про організацію та науковий рівень конференції.

«Ця конференція стала для мене передусім великим досвідом. Моя галузь дослідження – освітня політика Радянської влади між 1950-м та 1953-м роками. Я рада, що змогла представити наукові результати своїх студій перед новою, а головне спеціалізованою експертною аудиторією», – каже Камілла Марошан.

«У відборі учасників цього форуму важливу роль зіграла позитивна рекомендація підрозділу, який ми представляли. Тому принагідно хочемо подякувати професору Єві Бернатівні Кіш за підготовку, спрямування у наших наукових дослідженнях та підтримку впродовж всього періоду наукової конференції», – зауважує Естер Балла.

У конференції «Inter Talent Unideb» взяло участь 80 студентів з семи університетів 7 країн регіону. Виступи тривали в шістьох тематичних робочих панелях. Головна мета конференції – надати можливість молодим талантам представити свій інтелектуальний доробок на універсальній мультинаціональній платформі для обміну науковими думками. Секції працювали двома робочими мовами – угорською та англійською.

«Особливо цінним досвідом стало те, що виступали ми перед змішаною аудиторією. Тож усі глядачі розуміли, що наука – надзвичайно захоплива справа і що етнографічне дослідження або історичні краєзнавчі доробки можуть бути такими ж корисними для суспільства, як експерименти економічного характеру або технічні інновації», – висновкує Жофія Доргай.

Учасники повернулися додому з відзнаками, цінними порадами й сповнені мотивації до майбутніх досліджень.

Медіацентр УжНУ

 

02 травня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів