Закарпатське видавництво «Ліра» презентувало нову серію для молодих письменників

Закарпатське видавництво «Ліра» презентувало нову серію для молодих письменників
У рамках ужгородського книжкового фестивалю «Книги-фест-2018» видавництво «Ліра» презентувало свою нову серію «Molodo». Відвідувачі ярмарку мали змогу ознайомитися з дитячою повістю ужгородки Ольги Слави «Point Book: Різдвяна історія» та фантастичною повістю мукачівця Іллі Василишина «Ера», а також поспілкуватися з авторами. Книжки вражають чудовою поліграфією й невеличким накладом 100–150 примірників.

 

Як повідомила видавець Олена Кухарська, поліграфцентр «Ліра» виступив у ролі мецената цієї серії, в якій планують видавати перші книжки авторів. В умовах Закарпаття така ініціатива викликає щире захоплення й схвалення, адже видання книжки у нас дуже рідко фінансується самим видавництвом. Як правило, виділяються бюджетні кошти або ж гроші дає автор чи меценати. Видавництво «Ліра» має намір продовжувати серію «Molodo».

До слова, на Закарпатті вже десять років існує премія «Дебют Срібної Землі», яку вручають за першу книжку автора у двох номінаціях – «поезія» і «проза». Таким чином, книжки серії «Molodo» одразу стають претендентами на обласну відзнаку.

А щойно видана дитяча книжка Ольги Слави «Point Book: Різдвяна історія» вже здобула першу нагороду, що є неабияким успіхом для молодої авторки. Рішенням журі конкурсу «Книга-фест-2018» вона перемогла у номінації «Видання для дітей».

Іванка Когутич

 

22 травня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів