Проректор УжНУ увійшов до складу Науково-консультативної ради при Верховному Суді України

Проректор УжНУ увійшов до складу Науково-консультативної ради при Верховному Суді України
Мова йде про доктора юридичних наук, професора Олександра Рогача.

 

18 травня відбулося організаційне засідання Науково-консультативної ради при Верховному Суді України, присвячене розробленню стратегії діяльності Ради, вирішенню організаційних і комунікаційних питань.

У роботі засідання взяв участь проректор УжНУ, доктор юридичних наук, професор Олександр Рогач, який включений до складу Науково-консультативної ради при Верховному Суді, постановою  Пленуму Верховного Суду від 30 березня 2018 року.

Засідання відкрила Голова Верховного Суду Валентина Данішевська. Спільна робота Верховного Суду та Науково-консультативної ради сприятиме розвитку права, досконалості практики ВС, забезпеченню стабільності судової практики, зазначила Голова ВС. Водночас необхідно розуміти, що правовідносини розвиваються та змінюються. Тому діяльність НКР при ВС покликана забезпечити наукові підходи до розв’язання найактуальніших проблем судочинства.

Секретар Пленуму ВС, суддя ВС Дмитро Луспеник наголосив на важливості взаємодії науки та практики, які мають іти разом задля дотримання принципів справедливості та верховенства права в державі. НКР при ВС створено для надання допомоги Верховному Суду у виконанні основного завдання – забезпечення сталості та єдності судової практики, а до участі у роботі Ради запрошені фахівці у сфері права та інших галузях знань, вчені й практики.

Вчений секретар НРК при ВС, суддя ВС Леонід Лобойко підкреслив, що в основу діяльності Верховного Суду мають бути покладені сучасні наукові знання, тому вбачається необхідним, щоб Рада діяла постійно. Актуальність спільної роботи ВС та НКР зумовлена і змінами в законодавстві та прийняттям процесуальних кодексів, які спрямовують судову практику в нове русло.

За інформацією Верховного Суду України

 

23 травня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів