Міський голова Ужгорода Богдан Андріїв зустрівся з представниками Європейського банку реконструкції та розвитку

Міський голова Ужгорода Богдан Андріїв зустрівся з представниками Європейського банку реконструкції та розвитку
Робоча зустріч міського голови Ужгорода Богдана Андріїва з представниками Європейського банку реконструкції та розвитку, на якій обговорювали Угоду про підготовку кредитного фінансування між міською радою та ЄБРРВ, сьогодні відбулася в міській раді.

 

Участь у зустрічі взяли представники Європейського банку реконструкції та розвитку – банкір Ольга Кравець, провідний експерт з енергоефективності Романо Пехар, консультанти Андреас Хельбл та Вадим Литвин, депутат Закарпатської обласної ради, голова комісії з питань розвитку бізнесу, виробничої інфраструктури, банківської діяльності та інвестицій Андрій Андріїв, начальник управління економіки та стратегічного планування міської ради Ольга Травіна, директор департаменту міського господарства Володимир Бабидорич, начальник управління капітального будівництва Адам Юрко, представники департаменту фінансів та бюджетної політики, управління правового забезпечення, КП «Водоканал міста Ужгорода».

Як відомо, Ужгород у 2016 році приєднався до Європейської ініціативи “Угода мерів”, підписанти якої беруть на себе добровільні зобов'язання впровадити вимоги ЄС щодо скорочення викидів вуглекислого газу щонайменше на 20% шляхом реалізації енергоощадних заходів та поширення використання поновлюваних джерел енергії. Реалізуючи План дій сталого енергетичного розвитку, Ужгород шукає додаткові інвестиції для модернізації бюджетних закладів.

Представники ЄБРР розповіли про банк, яким чином відбувається реалізація проектів, відзначили, що Ужгород може стати третім містом в Україні, разом із Кременчуком та Кривим Рогом, де буде втілено такий проект.

На початку цього місяця банк схвалив концепцію проекту «Реконструкції (термомодернізації) об’єктів бюджетної сфери у місті Ужгороді», тобто перший етап уже пройдено. Зараз починаються роботи над другим етапом – розробкою техніко-економічних обґрунтувань, щодо яких мають прийняти рішення депутати Ужгородської міської ради та керівництво ЄБРР.

Участь Ужгорода в проекті означає залучення коштів ЄББР на фінансування заходів з енергоефективності для модернізації 49 об’єктів бюджетної сфери: 44 – освітньо-навчальних закладів та 5 медичних. А саме – утеплення стін, даху, реконструкції систем опалення та гарячого водопостачання, систем вентиляції та освітлення, встановлення геліосистем. Упровадження цих заходів дозволить суттєво зекономити споживання електричної та теплової енергії, сприятиме покращенню екології в місті.

ЄБРР представляє пакет фінансування, який складається із довготривалого кредиту, пільгового кредиту Фонду чистих технологій та можливого гранту. Про конкретні суми можна буде говорити після завершення другого етапу робіт. Наразі фахівці ЄБРР розпочинають обстеження 12 бюджетних закладів Ужгорода, на основі яких розроблятимуть комплекс енергоефективних заходів для інших, передбачених проектом об’єктів.

Відділ інформаційної роботи Ужгородської міської ради

 

24 травня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів