Крайові депутати готуються до одинадцятої сесії Закарпатської облради

Крайові депутати готуються до одинадцятої сесії Закарпатської облради
Вивчаючи пропоновані матеріали у постійних депутатських комісіях.

 

Сьогодні, 29 травня, як зазвичай, перед початком пленарного засідання ХІ сесії обласної ради депутати розпочали свій робочий тиждень з обговорення в комісіях матеріалів та проектів рішень, що пропонуються до її порядку денного.

Зокрема, сьогодні відбулося засідання двох профільних депутатських комісій: з питань законності, правопорядку, майна та приватизації, регламенту, яку очолює Віктор Русин та з питань транскордонного співробітництва, розвитку туризму та рекреації, де керівником Пейтер Чаба.

У роботі комісій взяли участь голова облради Михайло Рівіс, його перший заступник Йосип Борто та заступник Петро Грицик, а також керуючий справами виконавчого апарату облради Юрій Гузинець.

Найперше, депутати приділили увагу розгляду профільних питань. На комісії з питань законності, правопорядку, майна та приватизації, регламенту предметом детального депутатського аналізу стали проекти рішень :«Про Програму боротьби з тероризмом на 2018 рік», «Про затвердження Антикорупційної програми Закарпатської обласної ради на 2018 рік» та низка майнових питань. У ході жвавої дискусії було висловлено ряд слушних зауважень і пропозицій. Йшлося про необхідність більш чіткої взаємодії розробників проектів із профільними комісіями. Михайло Рівіс серед іншого жорстко вказав на необхідності неухильного виконання розпоряджень, доручень та загалом ухвалених радою рішень. А Віктор Русин запевнив, що очолювана ним комісія готова збиратися і проводити свої засідання стільки, скільки того вимагають питання життєзабезпечення краю та безпеки його жителів.

На комісії з питань транскордонного співробітництва, розвитку туризму та рекреації, яку провів заступник голови комісії Ернест Нусер, депутати також найперше зосередили увагу на профільних питаннях і погодили проекти рішень « Про затвердження Програми спільних дій Пряшівського самоврядного краю (ПСК) та Закарпатської обласної державної адміністрації (ЗОДА), Закарпатської обласної ради (ЗОР) на період з травня 2018 року по травень 2019 року», «Про затвердження Виконавчого протоколу №10 до Меморандуму про співпрацю між Закарпатською обласною державною адміністрацією (ЗОДА), Закарпатською обласною радою (ЗОР) та Кошицьким самоврядним краєм (КСК) на період з травня 2018 року по травень 2019 року», « Про затвердження Угоди про співробітництво між Закарпатською областю України та повітом Марамуреш Румунії» та ін.

У ході засідань депутати також обговорили внесення змін до діючих програм та затвердження нових документів.

Висловлені в ході обговорення матеріалів та проектів рішень доповнення  та зауваження депутатів, після їх детального аналізу та узагальнення, будуть подані на розгляд президії обласної ради.

Завтра інші постійні депутатські комісії обласної ради продовжать свою роботу.

Прес-служба Закарапстької облради

 

29 травня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів